Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Misiune economica a companiilor din Ucraina la cel mai mare Targ Agricol din Regiunea Moldovei - AGRALIM 2019

24/09/2019

Ca in fiecare an, judetul Iasi a devenit polul agriculturii din Regiunea de Nord – Est, prin organizarea celui mai mare eveniment agrar - Targul pentru Fermieri AGRALIM 2019 de la Letcani (Parcul Agroindustrial TransAgropolis).

Editia din acest an a reunit peste 150 de companii si branduri din sectorul agricol, care au adus in atentia publicului vizitator o oferta complexa de tractoare, utilaje si tehnica agrara, uscatoare, silozuri, masini de transport cereale, tehnologii si echipamente pentru irigatii, sere si solarii, material saditor, seminte, pesticide si ingrasaminte chimice, echipamente si tehnologii pentru cresterea animalelor, nutreturi combinate si hrana pentru animale, produse de uz veterinar, servicii de certificare agricultura ecologica, biocombustibili, servicii financiare si leasing, solutii informatice pentru agricultura.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in calitate de Punct Local de Contact al Retelei Enterprise Europe Network, a organizat, in data de 20 septembrie 2019, evenimentul de brokeraj intitulat ˝Intalnire Transnationala Ucraina-Romania”, care a inclus intalniri bilaterale intre firme din Regiunea Nord-Est si reprezentanti ai Agroclusterului Dniester din Ucraina, care au fost intreprinderi mici si mijlocii specializate in cultivarea de cereale, legumicultura, cresterea animalelor, productia de lactate etc.

Domeniile de interes avute in vedere de catre participanti au vizat:
•    noi solutii pentru o agricultura ecologica;
•    metode moderne de conducere a afacerilor agricole, cultivarea solului cu tehnologii moderne;
•    tehnologii moderne de reciclare folosite in sectorul agricol;
•    sortarea, calibrarea si ambalarea fructelor recoltate;
•    utilaje agricole pentru cultivarea solului, recoltoare pentru recoltarea fructelor si legumelor etc.



Barierele de limba nu au ridicat nicio problema in comunicarea dintre reprezentantii delegatiei ucrainene si companiile romanesti prezente la eveniment, astfel incat, la mesele de discutii, au fost abordate subiecte concrete despre posibilitatile de colaborare in perioada urmatoare.

Ambele parti si-au exprimat interesul pentru noi schimburi comerciale, parteneriate transfrontaliere pentru accesarea de fonduri dedicate, schimb de experienta si proiecte de cercetare si dezvoltare comune.
Evenimentul a deschis o cale de comunicare intre tari invecinate, care poate fi valorificata cat mai mult si prin prisma avantajelor unei pozitionari geografice avantajoase.



Toate stirile »