Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Rubik Hub - pe podiumul european al antreprenoriatului

27/11/2018

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a fost declarata castigator national al sectiunii „Promovarea spiritului antreprenorial” in cadrul Competitiei "Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene" (EEPA) 2018. Aplicatia depusa s-a referit la activitatile desfasurate in cadrul Rubik Hub.

Premiile pentru promovarea intreprinderilor europene identifica si recunosc cei mai de succes promotori ai intreprinderii si antreprenoriatului in Europa, expun cele mai bune politici si practici antreprenoriale, sporesc constientizarea valorii adaugate de antreprenoriat, incurajeaza si inspira potentialii antreprenori.

In cadrul competitiei, exista sase categorii: promovarea spiritului antreprenorial, investitii in abilitatile antreprenoriale, imbunatatirea mediului de afaceri, sprijinirea internationalizarii afacerilor, sustinerea dezvoltarii pietelor verzi si a eficientizarii resurselor, antreprenoriat responsabil si global.

Rubik Hub, initiativa ADR Nord-Est, este o structura de promovare si sustinere a antreprenoriatului, localizata in Piatra Neamt, dar care desfasoara programe si activitati dedicate antreprenoriatului la nivelul intregii regiuni de Nord-Est.

Echipa Rubik Hub are in componenta 8 persoane pasionate de startup-uri si antreprenoriat, dedicate crearii unei comunitati antreprenoriale puternice in regiune si dezvoltarii ecosistemului antreprenorial regional, promovand startup-urile cu potential de crestere la nivel global.

Rubik Hub este mai mult decat un spatiu fizic, este o misiune asumata pentru dezvoltarea sistemului antreprenorial din Regiunea de Nord-Est a Romaniei, prin crearea unei comunitati in care oamenii sa se conecteze, sa aiba acces la suport educational, iar tinerii cu spirit antreprenorial sa fie incurajati si inspirati sa construiasca startup-uri de succes la nivel global.

Viziunea Rubik Hub este o lume in care fiecare persoana isi atinge potentialul maxim de dezvoltare si creeaza un impact pozitiv in jurul sau.

Misiunea Rubik Hub este dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Nord-Estul Romaniei prin educarea, conectarea si incurajarea oamenilor sa creeze afaceri de succes la nivel global.

In prezent, asistam la o dezvoltare a retelelor create de antreprenori de jos in sus, retele care stau la baza ecosistemelor antreprenoriale in regiunile si orasele din Romania. Ecosistemul antreprenorial romanesc este inca in formare si are un potential imens. ADR Nord-Est, prin Rubik Hub, se pozitioneaza pe harta celor care promoveaza si sustin startup-urile din Romania. Rubik Hub ofera posibilitatea antreprenorilor creativi, inovatori si disruptivi sa se cunoasca unii pe ceilalti si sa-si impartaseasca din experientele lor pentru a creste impreuna.

Marea provocare este dezvoltarea comunitatii antreprenoriale, gasirea mijloacelor de a-i aduce pe toti impreuna la evenimente, cursuri, workshop-uri, sa lucreze, sa invete, sa progreseze pentru a-si transforma ideea in afacere.

Este pentru a doua oara cand ADR Nord-Est este castigator national in cadrul  acestei competitii. In anul 2014, a castigat la sectiunea "Sprijinirea dezvoltarii pietelor verzi si eficientei resurselor". Aplicatia depusa s-a referit la rezultatele obtinute in cadrul proiectului EFFECT implementat de ADR Nord-Est in perioada martie 2011 - februarie 2014.



Toate stirile »