Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Sarbatoare Europeana la Piatra Neamt

18/05/2011

"Inainte de a deveni o alianta economica sau militara, Europa trebuie sa fie o comunitate culturala..." Iata ce spunea acum 60 de ani Robert Schuman, unul dintre fauritorii Uniunii Europene de astazi. 

Dupa cum v-a obisnuit deja, in fiecare an, in jurul datei de 9 mai, Centrul Europe Direct Nord-Est impreuna cu structura gazda Agentia Pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si Primaria Municipiului Piatra Neamt organizeaza evenimente artistice si culturale pentru a celebra Ziua Europei.

De aceasta data, pietrenii s-au bucurat de aceste manifestatii pe parcursul zilei de duminica, 15 Mai. Evenimentul intitulat “Viitor si trecut european” a constat in doua actiuni dedicate publicului de toate varstele:

  • Concert de muzica clasica si fanfara precum si o expozitie de acuarela in rondul din Parcul Tineretului Piatra Neamt sustinute de elevii Liceului de Arta Victor Brauner Piatra Neamt si
  • Expozitie de fotografie cu tematica “Sunt cetatean European – Ce fac pentru planeta mea?”, deschisa publicului in perioada 14- 16 Mai, in incinta Cofetariei Central.

Actiunea de duminica a reprezentat o provocare pentru cetatenii europeni ai orasului Piatra Neamt, in perceperea identitatii culturale europene prin prisma tinerilor, incercand sa gasim raspunsuri impreuna la urmatoarele intrebari: Care sunt elementele definitorii ale identitatii culturale europene? Care sunt caile specifice prin care tinerii isi exprima astazi diversitatea in unitatea culturala europeana? Prin ce mijloace poate fi asigurata eficacitatea comunicarii si a dialogului intercultural la nivel european?

Evenimentul a avut un impact deosebit asupra publicului format din peste 250 de cetateni ai orasului Piatra Neamt care au avut o contributie deosebita in asigurarea succesului concertului prin dialogul permanent si recompensarea cu aplauze a orchestrei  care a surprins asistenta cu o buna pregatire artistica si printr-un bogat repertoriu, ales din opera compozitorilor europeni dovedind inca o data intelegerea  valorilor europene a tinerei generatii.



Toate stirile »