Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

One-Stop-Shop - punct unic de informare despre finantari in cadrul ADR Nord-Est

14/04/2016

One-Stop-Shop, locul in care isi dau mana oportunitatile de finantare si consilierea pe idei de proiecte

In data de 12 aprilie 2016, Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania – ROREG a semnat protocolul de colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene dedicat infiintarii unui punct unic de informare si consiliere, in fiecare judet, cu privire la accesarea fondurilor nationale si europene. Protocolul a fost semnat de doamna Aura RADUCU, Ministrul Fondurilor Europene, si de doamna Luminita MIHAILOV, vicepresedintele ROREG.

ROREG este Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania si are ca scop reprezentarea acestora la nivel national si international in vederea sprijinirii dezvoltarii lor institutionale si indeplinirii obiectivelor care le revin in conformitate cu legea 315/28.06.2004 privind dezvoltarea regionala in Romania.

In vederea punerii in aplicare a protocolului, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord–Est urmeaza sa semneze un acord de parteneriat cu Ministerul Fondurilor Europene in vederea constituirii a 6 puncte de informare si consiliere tip „one-stop-shop” la nivelul fiecarui judet din Regiunea Nord–Est, prin intermediul carora se va crea un cadru integrat si simplificat pentru ca potentialii beneficiari de finantare sa obtina informatii si indrumare privind accesarea fondurilor europene si nationale.

Aceste “one-stop-shopuri” judetene vor functiona ca un mecanism de sprijin pentru dezvoltarea ideilor de proiecte, atat in ceea ce priveste furnizarea de informatii corecte si actualizate privind oportunitatile de finantare din diverse surse (din programe nationale sau din finantari ale Uniunii Europene) cat si in ceea ce priveste consilierea in dezvoltarea ideilor de proiect.

Serviciile punctelor de informare judetene vor consta atat in furnizarea de informatii si consiliere, precum si in organizarea de campanii de informare prin evenimente dedicate ce vor disemina informatii despre finantarile disponibile Regiunii Nord – Est. In cadrul fiecarui „one-stop-shop” vor activa cate doi specialisti, cu experienta in domeniul fondurilor europene si/sau in colaborarea cu mediul de afaceri, ce vor fi selectati de ADR Nord – Est astfel incat sa asigure expertiza corespunzatoare.

Concretizarea acestui punct unic de informare sub cupola ADR Nord-Est este un rezultat firesc al muncii noastre din cei 17 ani de functionare. Activitatea de helpdesk desfasurata pana acum pentru Programul Operational Regional, cea a Centrului Europe Direct Nord-Est, completata cu functionalitatile de informare specifice diverselor proiecte unde suntem beneficiari, ne-au statuat in randul claboratorilor nostri din regiune drept un reper si o sursa de informatie actuala si verificata. In acest context, functionarea ONE STOP SHOP vine ca o continuare fireasca a activitatii noastre si ne bucuram ca vom avea sprijinul Ministerului Fondurilor Europene pentru a structura in mod eficient aceasta componenta importanta a activitatii noastrea” a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.



Toate stirile »