Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

ADR Nord-Est premiata pentru Rubik Hub la EURADA Awards 2018

22/06/2018

In perioada 20-21 iunie 2018 reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Vasile Asandei, director general, si Bogdan Chelariu, reprezentantul la Bruxelles, au participat la Charleroi (Belgia) la Conferinta Agorada si la Adunarea Generala a EURADA (Asociatia europeana a agentiilor pentru dezvoltare regionala din Europa). Cu aceasta ocazie a avut loc si o intalnire a boardului asociatiei, din care ADR Nord-Est face parte.  

Agorada 2018 este un eveniment organizat de catre reteaua EURADA in diverse orase ale Europei. Obiectivul evenimentului este sa puna impreuna regiunile membre cu partile interesate, pentru a discuta despre provocarile momentului, solutii propuse, respectiv noua revolutie industriala. Nu este pentru prima data cand abordam acest subiect, primul eveniment, sub egida Agorada, avand ca tematica transformarea industriala, s-a desfasurat anul trecut in Turcia.
Subiectul este foarte important pentru membrii EURADA, evenimentul fiind o buna ocazie de a-si expune referintele, experientele si de a intelege mai bine ce se intampla in regiunile si teritoriile Europei.
ADR Nord-Est este unul din membrii EURADA, [...], aceasta agentie fiind foarte activa in reteaua noastra, avand o prezenta de inalta calitate la toate evenimentele noastre, contribuind cu experti foarte calificati si cu experiente extrem de interesante din regiunea nord-est a Romaniei
” a declarat Roberta Dall’Ollio, presedinte EURADA.       

Participantii la conferinta, autoritati regionale si experti ai Comisiei Europene, au discutat despre cele mai noi subiecte din domeniu. Prezentarile pot fi vizualizate aici: www.agorada2018-charleroi.com.

In a doua zi a conferintei au fost premiate si evidentiate proiectele de succes ale agentiilor pentru dezvoltare regionala din Europa, intre care si proiectul Rubik Hub al ADRNE.

Rubik Hub a fost declarat proiect finalist al EURADA Awards iar juriul a decis sa-i acorde acest premiu pentru ca au vazut in el importanta acestui tip de infrastructura si de servicii intr-un mediu in care va fi cu adevarat de folos, pentru ca acest tip de initiative nu trebuie sa exista doar in mari orase sau aglomerari urbane, ci acolo unde relevanta lor este cruciala, in zone cu o distributie si densitate ale populatiei neprielnice”, a declarat Esteban Pelayo, CEO EURADA.


De la stanga la dreapta: Vasile Asandei (director general ADRNE), Slawomir Tokarki (director DG Grow, Comisia Europeana), Roberta Dall’Ollio (presedinte EURADA), Esteban Pelayo (CEO EURADA).

 
De la stanga la dreapta: Vasile Asandei (director general ADRNE), Slawomir Tokarki (director DG Grow, Comisia Europeana), Roberta Dall’Ollio (presedinte EURADA).



Toate stirile »