Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Eveniment de brokeraj 'Intalnire Transnationala Ucraina-Romania'

08/08/2019

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in calitate de Punct Local de Contact al Retelei Enterprise Europe Network, invita firmele interesate, sa participe, in data de 20 septembrie 2019, la evenimentul de brokeraj intitulat ˝ Intalnire Transnationala Ucraina-Romania” , care va fi organizat in cadrul Targului pentru Fermieri AGRALIM, Iasi 19-22 septembrie 2019. ADR Nord-Est organizeaza eveniment de brokeraj cu parteneri din agroclusterul ˝DNIESTER˝.

Data eveniment: 20 septembrie 2019

Inscrierile se fac pana la 15 septembrie 2019 folosind formularul de inscriere: https://rubikhub.typeform.com/to/Lkgp8Y


Despre eveniment

Acest eveniment ofera ocazia celor interesati sa stabileasca intalniri bilaterale cu cei peste 30 de reprezentanti ai delegatiei din Ucraina condusa de Sergii Tatusiak, Presedintele Euroregiunii ˝Dniester˝ si INGO "Ucraina-Polonia-Germania". Delegatia ucrainieana este formata din reprezentanti ai Agroclusterului International „Dniester” , proprietari de intreprinderi medii si mari, fermieri specializati in cultivarea boabelor si culturilor industriale, horticultura, malt, cresterea animalelor, productia de lactate.

Domenii de interes pentru delegatia din Ucraina

  • agricultura ecologica (de preferinta in bucla inchisa: de la transformarea terenului pentru agricultura organica, certificarea de seminte organice, mijloace de protectie, recoltare, depozitare, logistica, prelucrare si comercializare catre consumatorul final);
  • metode moderne de conducere a afacerilor agricole, cultivarea solului cu tehnologii moderne;
  • tehnologii moderne de reciclare folosite in sectorul agricol: soc termic; o noua generatie de utilaje agricole si abordari inovatoare de lucru;
  • sortarea, calibrarea si ambalarea fructelor recoltate;
  • utilaje agricole pentru cultivarea solului, livezi, culegatori de fructe de padure, recoltoare pentru recoltarea fructelor, legumelor, nuci.

De ce sa participati

  • O ocazie pentru a cunoaste piata de desfacere din Ucraina cu scopul de a identifica oportunitati de internationalizare
  • Identificare de noi parteneri comerciali / tehnologici / de cercetare, in cadrul unor intalniri directe bilaterale (prestabilite)
  • Stabilire de contacte noi pentru viitoare parteneriate in proiecte transfrontaliere
  • Acces la informatii si schimb de bune practici privind rezultatele cercetarii in domeniul agricol
  • Oportunitate de a realiza parteneriate cu companii de renume din Ucraina


Enterprise Europe Network este o initiativa a Comisiei Europene, fiind cea mai vasta retea care sprijina intreprinderile la nivel mondial, prin cele peste 600 de centre gazduite in organizatii de sprijinire a mediului de afaceri, institute de cercetare, universitati, centre tehnologice, agentii de dezvoltare etc, din peste 60 de tari, inclusiv cele 28 state membre ale Uniunii Europene, tari candidate, tari membre ale Spatiului Economic European, Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud (BRICS) (Detalii: http://een.ec.europa.eu/)

INFO! Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la telefon 0233.218.071/0233.218.072, persoana de contact dna Liliana Baicu – ADR Nord-Est (Birou One Stop Shop) sau prin e-mail: een@adrnordest.ro.



Toate stirile »