Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

ADR Nord-Est a participat la a XV-a editie a Conferintei Internationale in domeniul Patrimoniului Cultural - LuBec 2019, in Lucca, Italia

07/10/2019

In perioada 4-5 octombrie 2019, in Lucca, Italia, a avut loc cea de-a XV-a editie a Conferintei Internationale in domeniul Patrimoniului Cultural - LuBec 2019. In cadrul evenimentului a fost organizat workshopul “Patrimoniul cultural urban prin prisma dezvoltarii durabile si a calitatii vietii: o comparatie europeana”, cu ocazia caruia a fost prezentat si proiectul SHARE, in care Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est este partener prin intermediul Centrului Regional de Studii Nord-Est.

Partenerii proiectului SHARE “Sustainable approach to cultural Heritage for the urban Areas Requalification in Europe” au prezentat bune practici si metode inovatoare in scopul dezvoltarii unei abordari durabile si inteligente pentru gestionarea si utilizarea patrimoniului cultural in tarile partenere.

ADR Nord Est a fost reprezentata de doamna Ana Paraschiv, Responsabil Tehnic-Financiar in cadrul proiectului SHARE, care a sustinut prezentarea  „Bune practici si actiuni planificate pentru conservarea si promovarea patrimoniului cultural din zona urbana a Regiunii Nord-Est”.  Printre invitatii care au luat cuvantul s-au numarat si Andy Fryers, expert in durabilitate (Marea Britanie), Petar Mišura, reprezentant al primariei orasului Šibenik (Croatia) si Carlo Cipiciani, expert al Autoritatii de Management  din Regiunea Umbria (Italia). Workshopul a fost moderat de doamna Chiara Dall’Aglio, Sviluppumbria (IT), partener principal al proiectului SHARE, finantat prin programul Interreg.



Toate stirile »