Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Conferinta organizatiei Regiunilor Europene inovatoare in agricultura, silvicultura si industrie alimentara (ERIAFF)

12/07/2017


La conferinta organizatiei Regiunilor Europene inovatoare in agricultura, silvicultura si industrie alimentara (ERIAFF), cu titlul “Amenajarea zonelor verzi si producerea de alimente in si pentru orase au participat regiuni din Italia, Spania, Franta, Belgia, Olanda, Suedia, Finlanda, Bulgria Grecia si Romania.


ERIAFF este o organizatie constituita din reprezentanti ai regiunilor inovatoare in domeniile agricol, forestier si industrie alimentara, din care fac parte 70 de regiuni din intreaga Europa. Principalul scop al acestei organizatii este sa identifice si sa disemineze modelele innovative, astfel incat  sa se asigure o dezvoltare echilibrata si uniforma a acestor domenii pe intreg teritoriul Uniunii Europene.

De asemenea, ERIAFF este o organizatie care isi propune sa faca lobby pe langa organismele Comisiei Europene, in scopul asigurarii unei politici coerente in domeniul inovarii acestor sectoare. 
Conferinta a fost orientate catre prezentarea celor mai noi inovatii in domeniul horticol, pomicol si al cresterii animalelor in orase si in zonele limitrofe acestora, astfel incat locuitorii oraselor sa dispuna de suficiente resurse alimentare, apropiate de casa.

S-au prezentat cazuri de bune practice, dupa cum urmeaza:
-    Sere infiintate pe acoperisul blocurilor de locuinte;
-    bazine de peste in sistem hidroponic in interiorul cladirilor;
-    sere de legume ecologice;
-    ferme ecologice de vaci de lapte;
-    producatori de flori si bulbi de flori;
Toate aceste bune practici aveau in comun apropierea de oras si faptul ca erau cele mai inovatoare in domeniul lor.


S-au prezentat, de asemenea, proiecte locale specifice, orientate catre asigurarea sigurantei alimentare pentru populatia in crestere a globului, pentru eliminarea risipei alimentare, pentru asigurarea si pastrarea biodiversitatii, precum si proiecte de educare a copiilor si elevilor.
Au fost invitate universitati si institute de cercetare, care au prezentat solutii si idei pentru cresterea productiei agricole si zootehnice in conditiile protejarii mediului inconjurator si reducerii amprentei de carbon.   
S-a discutat, de asemenea,  si despre  infiintarea unei platforme regionale pentru inovare, precum si crearea unei asociatii a clusterelor europene. 


Cu aceasta ocazie, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a devenit membru cu drepturi depline al acestei organizatii, fiind aleasa coordonator al domeniului de economie circulara.          



Toate stirile »