Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

MobiliseSME: Un nou program de schimb pentru angajatii IMM-urilor din Europa

07/02/2017

MobiliseSME ofera sprijin financiar pentru scurte perioade de training pentru angajatii intreprinderilor mici si mijlocii in companii partenere din strainatate.

Participarea la acest program este deschisa pentru microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii si angajatii acestora. Companiile trebuie sa indeplineasca criteriile de incadrare in categoria IMM-urilor: mai putin de 250 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane euro, echivalent in lei, sau detin active totale care nu depasesc echivalentul in lei a 43 milioane euro. De asemenea sunt acceptate intreprinderile care desfasoara activitati independente (entitati juridice inregistrate in scopuri TVA) si urmatoarele profesii liberale: avocati, notari, contabili fiscali, auditori financiari autorizati, medici, farmacisti, psihologi, arhitecti, ingineri (inregistrati in cadrul organismelor profesionale nationale si sa fie admisi sa practice, fara restrictie).

Companiile mari (cu peste 250 de angajati, realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de peste 50 milioane euro, echivalent in lei, sau detin active totale care depasesc echivalentul in lei a 43 milioane euro) pot participa numai in calitate de companii gazda pentru angajatii din cadrul programului; angajatii companiilor mari nu pot beneficia de asistenta financiara.

Obiectivul programului de schimb convenit intre cele doua companii si angajat, trebuie sa fie strict destinat pentru scopuri de invatare si trebuie consemnat intr-un acord semnat intre toate cele 3 parti: angajat, compania angajatului si compania gazda.

Aplicatii pentru participare pot fi depuse pana la sfarsitul lunii iunie 2017.

Pentru a obtine detalii despre acest sprijin financiar gratuit si mai multe informatii despre criteriile de eligibilitate va invitam sa contactati Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est - e-mail: een@adrnordest.ro ; tel: 0233 218 071.



Toate stirile »