Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Piatra Neamt gazduieste dezbaterea privind Documentul de politica industriala

14/09/2017

In prezenta unui numar de 43 reprezentanti ai mediului de afaceri, administratiei publice si educationale, astazi 14.09.2017, a avut loc la Piatra Neamt, in sediul Rubik Hub, un atelier de lucru organizat de Ministerul Economiei si ADR Nord-Est, dedicat reconfigurarii documentului de politica industriala a Romaniei.


(click pe foto pentru Galerie foto)

Mesajul participantilor regionali a fost explicit: "Avem nevoie de o noua generatie de antreprenori, pregatita sa dezvolte modele de afaceri ancorate in tendintele industriale actuale, de internationalizarea afacerilor companiilor existente dar si de strategii mai pragmatice" - a declarat Vasile Asandei, Director general ADR Nord-Est.
"Facem eforturi prin proiectul de dezvoltare a capacitatii administrative derulat de Ministerul Economiei - SIPOCA 7 sa dezvoltam o politica nationala industriala bazata pe dovezi si consultare mai larga cu regiunile unde avem parteneri de incredere si apreciem in acest sens sprijinul oferit de ADR" - a declarat Dna Gabriela Parvu, consilier superior Ministerul Economiei.
 
Domeniile de activitate indicate de participanti ca fiind prioritare pentru dezvoltarea industriala a Regiunii Nord-Est sunt: agroalimentar, textile, ITC, energie, turism, aflate in buna corelare cu domeniile de specializare inteligenta identificate in procesul de descoperire antreprenoriala al RIS3 Nord-Est. Mai mult, masurile care ar putea contribui la stimularea acestei dezvoltari sunt legate de forta de munca, lanturile de valoare regionale si clustere.

Descarca pachet prezentari eveniment


07.09.2017

In data de 14 septembrie 2017 Ministerul Economiei si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est invita actorii cheie din regiune sa se implice activ in procesul de elaborare a noului Document de politica industriala prin participarea la dezbaterea ce va avea loc la Piatra Neamt, incepand cu ora 10.00, la sediul Rubik Hub din strada Aleea Tineretului nr.1.

La dezbatere vor participa domnul Vasile Asandei, Director General al ADR Nord-Est, doamna Anca Magdalena Chiser, secretar de stat la Ministerul Economiei, alaturi de experti in politica industriala si competitivitate.

Documentul de politica industriala reflecta preocuparile Guvernului Romaniei referitoare la revitalizarea, consolidarea si diversificarea bazei industriale din Romania, prin imbunatatirea capacitatii de inovare la nivelul intreprinderilor, utilizarea eficienta a resurselor naturale disponibile, specializarea inteligenta si realizarea de produse industriale cu valoare adaugata mare.

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la urmatoarele coordonate: 0233 224 167, info@adrnordest.ro.

Programul evenimentului
Obiectivele noului document de politica industriala



Toate stirile »