Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Innov@ - Un proiect dedicat cresterii capacitatii inovative a firmelor din Regiunea Nord-Est prin imbunatatirea calitatii serviciilor de consultanta si managementul inovatiei

29/09/2010

In perioada mai- august 2010, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a derulat un nou proiect Leonardo Da Vinci Mobilitati finantat in cadrul Programului Lifelong Learning gestionat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale in Romania.

Obiectivul general al proiectului vizeaza stimularea competitivitatii regionale, prin dezvoltarea sistemului de sprijin si a culturii antreprenoriale, constientizarea rolului inovarii regionale si prin cresterea capacitatii inovative a beneficiarilor de Fonduri Structurale.

Proiectul a avut o durata de 4 luni, s-a desfasurat in colaborare cu 4 parteneri din Spania si Italia si s-a concretizat in organizarea unui stagiu transnational de practica pentru un grup de 20 de tineri experti in managementul proiectelor din Agentia pentru Dezvoltare Regionala in urmatoarele domenii de specializare:
-    elaborarea si implementarea Strategiilor Inovative Regionale,
-    gestionarea si accesarea programelor de finantare a inovarii;
-    transferul de tehnologie universitate-intreprindere;
-    proiecte inovative si
-    analiza capacitatii inovative a firmelor.

Grupul a fost impartit in 4 fluxuri de plasament care s-au desfasurat pe perioade compacte de 3 saptamani la partenerii externi ai proiectului, 3 firme de consultanta: Metron SRL – Saint Angelo Italia, Spanish Internship Consultant SRL si Open Plan Consulting SRL, Florenta Italia, Universitatea Extremadura – Badajoz Spania si un institutut de inovare - Instituto de Innovacion para el Bienestar del Ciudadano, Malaga Spania. Experienta asimilata de participantii la acest stagiu de practica este foarte valoroasa in contextul in care expertii nostri au luat contact cu 4 regiuni europene diferite atat ca nivel de dezvoltare economica si sociala, cat si din punct de vedere al planificarii si implementarii instrumentelor de cercetare-dezvoltare-inovare.

Aceasta experienta va fi folosita atat individual pe plan profesional de catre fiecare participant, cat si de ADR Nord-Est prin elaborarea si utilizarea unui ghid de bune practici care va contine concluziile si recomandarile extrase din perioada de practica a fiecarui grup de stagiu in parte. Practic, acest proiect va reprezenta punctul de plecare in compararea si intelegerea metodelor de elaborare a Strategiilor Inovative Regionale, in elaborarea unor proiecte inovative si in cunoasterea celor mai noi si eficiente metode de analiza a capacitatii inovative a firmelor. Concluzia cea mai importanta a proiectului este faptul ca proiectele sunt dependente de resurse pentru a a-si atinge obiectivele, ceea ce inseamna ca resursa umana este un criteriu de baza in pentru succesul implementarii proiectelor de inovare.



Toate stirile »