Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Asociatia Europeana pentru Educatie Digitala lansata oficial la Bruxelles in prezenta reprezentantilor Comisiei Europene

18/02/2016

In data de 11 Februarie 2016 s-a lansat la Bruxelles, Asociatia Europeana pentru Educatie Digitala - DLEARN. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est prin Centrul Regional de Studii este membra fondatoare si va asigura presedintia Grupului de lucru cu universitatile al acestei asociatii.

Reteaua Europeana DLEARN este o asociatie nou creata din initiativa a 25 de organizatii, active in Europa in domeniul educatiei si formarii digitale cu o structura formata din 4 grupuri de lucru:

  • Universitati;
  • Educatia Adultilor;
  • Formare profesionala de tip VET;
  • Scoli.

Asociatia DLEARN si-a propus cateva obiective ambitioase, urmand ca primele activitati ale acesteia sa inceapa chiar de la sfarsitul acestei luni:

  • Recomandari de politici educationale care vor fi inaintate Comisiei Europene in vederea imbunatatirii strategiilor si prioritatilor de lucru ale directoratelor generale ale CE, cu implicare in domeniul invatamantului;
  • Lobby pe langa Comisia Europeana pentru promovarea unor politici de sprijin in sectorul educatiei digitale;
  • Comunicare si informare la nivel European privind tehnologii moderne de invatare si predare digitale;
  • Platforma de lucru pentru elaborarea proiectelor cu finantare europeana.

Initiativa a demarat in luna mai 2015, in urma unui studiu efectuat la nivel european in peste 250 de organizatii educationale cu scopul intelegerii nevoii de promovare a introducerii educatiei digitale la diferite niveluri de invatare pe tot parcursul vietii.

Evenimentul de lansare, organizat pentru a reuni toti membrii asociatiei si pentru a prezenta in mod oficial initiativa Comisiei Europene, a avut loc pe 11 februarie, la Palatul Residence din Bruxelles. Mai mult de 50 de delegati au participat la acest eveniment din Spania, Italia, Grecia, Slovenia, Malta, Romania, Bulgaria, Franta, Cehia, Albania, Portugalia, Belgia si Germania, printre care: membrii fondatori ai asociatiei, reprezentanti ai institutiilor europene, partile interesate de educatia digitala, reprezentanti ai intreprinderilor si organizatiilor active la diferite niveluri de educatie si in domeniul antreprenoriatului.


In prima parte a evenimentului, discutia s-a concentrat pe subiecte mai speciale din cadrul Agendei Digitale si in special pe politicile aplicate la nivel european, cum ar fi: Coalitia pentru locuri de munca digitale, Educatia Viitorului, Smart Learning si digitizarea pe scara larga a societatii europene. Din partea Comisiei Europene au participat in calitate de lectori cativa reprezentanti cu rol decizional la nivelul directoratelor generale: Janne Elvelid- DG CONNECT, Denis Crowley- DG Educatie si Cultura si Alexander Mateus - DG CONNECT. Cu prezentari extrem de interesante au contribuit si Cheryl D. Miller – Presedinta Digital Leadership Institute si Francesca Falco - DIGITAL EUROPE. Cu aceasta ocazie au adus in discutie experientele lor privind subiectul reprezentarii femeilor in STEM (Stiinta - Tehnologie - Inginerie - Matematica), precum si o prezentare aprofundata in sectorul industriei digitale.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a fost reprezentata la acest eveniment de dna Roxana Pintilescu, Director Centru Regional de Studii, care a fost desemnata sa asigure presedintia Comisiei de Lucru cu Universitatile din cadrul Asociatiei DLEARN. Prin acest mandat, ADR Nord-Est va face parte din Comitetul Stiintific al asociatiei, va asigura coordonarea tuturor activitatilor de networking in cadrul grupului de lucru, va face recomandari de noi organizatii membre pentru asociatie si se va ocupa de selectia acestora atat in Romania, cat si in Statele Membre ale Uniunii Europene si va conduce activitatea stiintifica a membrilor in vederea elaborarii de propuneri de politici publice educationale la nivel European.

In data de 12 februarie 2016, membrii asociatiei s-au reunit in prima sedinta de lucru cu scopul definirii primelor proiecte comune care vor fi depuse in cadrul programelor de finantare dedicate educatiei digitale si avizarii strategiei de networking si comunicare a retelei. Intalnirea a fost gazduita de Biroul de Reprezentare din Bruxelles al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si organizata de dl Bogdan Chelariu, coordonatorul acestui birou.

Alte detalii puteti gasi pe pagina de Facebook (European Digital Learning Network) si pe blogul asociatiei (www.dlearnblog.wordpress.com).



Toate stirile »