Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Open Days - Europa in orasul meu | Bacau - 2011: seminar dedicat clustere

20/10/2011

Municipiul Bacau va gazdui evenimentul "Open Days - Europa in orasul meu". Manifestarea face parte din programul european "Open Days". Inca din 2003, acesta a devenit un eveniment cheie, in care orasele si regiunile isi arata capacitatea de a creste pe plan economic si de a genera noi locuri de munca, prin implementarea politicilor de coeziune ale Uniunii Europene. Municipiul Bacau, prin Agentia de Dezvoltare Locala,  are onoarea de a se afla printre cei patru parteneri locali ai evenimentului "Open Days 2011" din Romania, alaturi de judetele Ialomita, Prahova si Timis. Cu aceasta ocazie, ADL Bacau in parteneriat local cu Centrul European de Informare "Europe Direct Bacau", va organiza o serie de prezentari si workshop-uri, ce au ca fundament dezvoltarea locala in perioada 2014-2020. Cele doua teme alese de organizatori sunt:

1. "Dezvoltarea durabila a Zonei Metropolitane Bacau prin cresterea competitivitatii economice si inovatie. O analiza profunda pentru utilizarea instrumentelor de tip cluster si stimularea dezvoltarii locale" - organizator ADL Bacau
2. „Voluntariat si cetatenie activa” - Centrul European de informare "Europe Direct Bacau"


Prima zi a "Open Days  - Europa in orasul meu | Bacau - 2011", ce are ca tema dezvoltarea Zonei Metropolitane, prin utilizarea instrumentelor de tip cluster, va avea loc vineri - 21 octombrie si va fi gazduita de Centrul de Afaceri si Expozitii "Mircea Cancicov" Bacau. Necesitatea acestui eveniment porneste de la faptul ca situatia economica nationala si internationala arata clar ca una dintre putinele solutii pentru accesul companiilor private la finantare este sa demonstreze ca au competitivitate si sustenabilitate pe pietele pe care sunt prezente. Pentru a realiza acest deziderat, companiile competitive trebuie sa ofere pietelor in mod constant produse si servicii inovative, cu valoare adaugata.

Asocierea companiilor orientate catre inovare in cadrul structurilor de tipul clusterelor/polilor de competitivitate alaturi de centrele de cercetare-dezvoltare consolideaza de cele mai multe ori caracterul sustenabil al afacerilor lor. Efectele economice pozitive ale existentei clusterelor inovative/poli de competitivitate se reflecta direct si major in intreaga regiune unde se afla acestea.

In cadrul celei de-a doua zile a "Open Days  - Europa in orasul meu | Bacau - 2011", pe data de 24 octombrie, Centrul European de Informare "Europe Direct Bacau" va organiza evenimentul -„Voluntariat si cetatenie activa”.

Atasat regasiti comunicatul de presa, invitatia pentru eveniment, precum si agenda seminarului dedicat clusterelor. Pentru mai multe detalii, precum si pentru confirmarea participarii la eveniment, persoana de contact este:

Corneliu Pricope
director ADL Bacău
Tel/Fax: 0234/512726
email: office@caebacau.ro

Documente
Agenda seminar clustere
Comunicat de presa
Invitatie participanti



Toate stirile »