Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

ROREG a semnat un contract de finantare pentru sprijinirea autoritatilor locale in gestionarea si implementarea Fondurilor Europene Structurale si de Investitii

03/12/2019

ANUNT DE PRESA

Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania - ROREG a semnat contractul de finantare pentru proiectul ”Sprijin pentru eficientizarea gestionarii si implementarii FESI la nivelul autoritatilor publice locale de la nivelul oraselor, municipiilor si judetelor din Romania”, cod MySMIS: 132349, in cadrul Programului Operational Asistenta Tehnica (POAT) 2014-2020.

Proiectul presupune acordarea de sprijin autoritatilor locale pentru cresterea eficientei gestionarii si implementarii proiectelor europene, precum si dezvoltarea activitatilor de cooperare intra si inter-regionala la nivelul judetelor, oraselor si municipiilor din Romania.

Prin activitatile proiectului se urmareste imbunatatirea mecanismelor si capacitatii de gestionare a proiectelor cu finantare europeana a autoritatilor publice locale din cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

Rezultatele asteptate ale proiectului presupun:

  • identificarea si analiza nevoilor de competente, a proiectelor implementate la nivelul autoritatilor publice locale si judetene,
  • instruire si schimb de experienta derulate la nivel regional si inter-regional,
  • organizarea unor conferinte nationale si regionale,
  • realizarea unui site web, a unei baze de date si a unei aplicatii IT utilizate de autoritatile publice locale si judetene, prin care se urmareste crearea unui cadru formal si sustenabil de colaborare si comunicare in domeniul FESI,
  • identificarea si pregatirea unor portofolii de proiecte regionale pentru 2021-2027,
  • realizarea unui ghid cu propuneri de simplificare a gestionarii FESI.

Perioada de implementare a proiectului este de 31 luni, respectiv de la data de 15.11.2019 pana la data de 14.05.2022.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la telefon/fax 0256 – 491.981/491.923 sau pe e-mail:  sorin.maxim@roreg.eu.

Descarca anunt de presa in format .pdf



Toate stirile »