Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Comunicat

14/05/2014

Urmare a aparitiei in spatiul public a unor informatii false si inexacte, promovate de ziarul „Buna Ziua Iasi”, pentru corecta informare a publicului, comunicam urmatoarele:


1.    Referitor la articolul „O gasca de functionari corupti pompeaza fonduri europene in firmele lui Fenechiu”  precizam ca firma SC TEHNOROM S.R.L, este localizata in Bacau, are drept reprezentant legal o alta persoana decat cea nominalizata de ziarist si cu totul alte coordonate fiscale. Prin urmare nu are nicio legatura cu familia Fenechiu, informatiile din articolul amintit mai sus fiind inexacte. Firma din Bacau beneficiaza intr-adevar de o finantare nerambursabila de 2.604.604,88 lei pentru „Dezvoltarea unei capacitati noi de productie in cadrul S.C. TEHNOROM S.R.L” prin POS CCE, autorul folosind cu rea credinta aceasta coincidenta de nume pentru a intoxica opinia publica.
2.    Avand in vedere ca in cadrul POS CCE nu exista alocari financiare pe regiuni, pentru  a asigura obiectivitate procesului de evaluare si selectie, toate cererile de finantare ale firmelor care au sediul in Regiunea Nord-Est au fost evaluate de catre agentiile din celelalte regiuni sau de catre AM POS CCE, ADR Nord-Est evaluand, la randul sau proiecte din celelalte regiuni. Prin urmare niciun proiect din Regiunea Nord-Est nu a fost evaluat de catre ADR Nord-Est.  
3.    Evaluarea proiectelor se face de catre evaluatori independenti, punctajul obtinut si decizia de finantare nu apartin conducerii agentiei, ci expertilor evaluatori si Autoritatii de Management.
4.    Si alte „informatii” pe aceeasi tema din celelalte articole ale acestui ziar sunt simple intoxicatii de presa, fara legatura cu realitatea. Amintim de exemplu articolul „Fratia coruptilor loveste din nou! Relu Fenechiu ia fonduri europene si din puscarie” in care se vorbeste despre trei firme: SC Fene Grup SA,  care nu are niciun contract de finantare semnat cu noi,  SC TEHNOROM S.R.L , care este din Bacau si nu are nicio legatura cu familia Fenechiu (asa cum am precizat mai sus)  si SC Profile Business Consulting SRL care a semnat un contract de finantare, a facut obiectul unei cercetari penale a DNA, dar care s-a incheiat cu neinceperea urmaririi penale asa cum se recunoaste de fapt si in articol.


Avand in vedere ca majoritatea covarsitoare a colaboratorilor nostri din mass-media au prezentat corect, echidistant informatii legate de activitatea noastra, relatia cu ADR Nord-Est fiind bazata pe o disponibilitate totala de a furniza detalii si informatii corespunzatoare despre implementarea Instrumentelor Structurale in Regiunea Nord-Est, asigurand transparenta totala, in acord cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, pe de o parte, dar si lipsa deontologiei si onestitatii jurnalistice a  ziaristilor mai sus amintiti, demonstrata prin refuzul repetat de a publica Dreptul la replica transmis, pe de alta parte, facem cunoscute aceste considerente, pentru a corecta informatiile eronate transmise publicului. 


Constantin Apostol
Director General



Toate stirile »