Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Platforma europeana SINAPSE - informatii de la experti pentru factorii de decizie politica

30/08/2016

SINAPSE este o platforma web de comunicare care realizeaza schimbul de informatii intre comunitatea stiintifica si factorii de decizie politici.

Platforma SINAPSE (Scientific INformAtion for Policy Support in Europe) a fost lansata in 2005 la initiativa Comisiei Europene si este un instrument pentru a inlesni consultarea expertilor de catre factorii de decizie politica la nivel european si national.

Platforma ofera membrilor o gama variata de servicii:

  • contine o biblioteca de date si consultari stiintifice
  • este un instrument pentru Comisia Europeana de a consulta comunitatea stiintifica
  • dispune de un forum de comunicare la nivel european
  • ofera informatii despre comunitatea stiintifica, respectiv persoane, organizatii si arii de expertiza

Inregistrarea pe platforma aduce multiple beneficii:

  • pe baza informatiilor furnizate in cursul inregistrarii, membrii vor fi notificati cu privire la noi documente, discutii sau consultari, compatibile cu preferintele lor (domenii stiintifice si politice de interes / expertiza);
  • din moment ce expertiza lor exista in sistem, membrii pot fi contactati de catre alti membri care ar putea fi in cautare de o astfel de expertiza, oferindu-le posibilitatea de a impartasi opiniile lor (de exemplu, in cazul unor consultari / dezbateri lansate de CE sau alte autoritati publice);
  • posibilitatea de a crea sau a se alatura Comunitatilor SINAPSE alcatuite din grupuri de membri care impartasesc un interes comun;
  • continutul website-urilor organizatiilor inregistrate va fi mai vizibil si mai usor accesibil publicului tinta.

Printre membrii inregistrati se numara: Asociatia Europeana Universitara (750 de universitati din 45 de tari); Fundatia Europeana pentru Stiinta; Consiliul International pentru Stiinta; agentii de siguranta alimentara la nivel national; organizatii nationale din domeniul cercetarii-dezvoltarii etc. Membrii provin si din componenta Comisiei Europene si alte institutii europene.

Organizatiile sau persoanele cu expertiza stiintifica sunt invitate sa se inregistreze si sa promoveze platforma in reteaua lor de contacte profesionale. Adresa web a platformei este: europa.eu/sinapse/.



Toate stirile »