Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

In vederea eficientizarii activitatii de dezvoltare regionala Asociatia ROREG si-a stabilit noile obiective de lucru

03/04/2015

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a participat, prin Dl Director General Vasile Asandei, la intalnirea de lucru a conducerilor Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania, care s-a desfasurat in perioada 1-2 aprilie 2015, in municipiul Alba Iulia.

Aceasta reuniune de lucru s-a desfasurat  in contextul Anului European al Dezvoltarii si a avut ca tema principala armonizarea activitatilor ADR-urilor din Romania, tinand cont de finalizarea implementarii POR 2007-2013 si a POSCCE 2007-2013, dar si de pregatirea la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare pentru lansarea Programului Operational Regional 2014-2020.

In cadrul reuniunii de la Alba Iulia a fost aleasa si noua conducere a Asociatiei ROREG, a Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania. Directorii Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania au analizat in cadrul acestui eveniment, situatia de la nivelul fiecarei regiuni, atat pe programul REGIO, cat si al proiectelor finantate prin POS CCE, in calitate de Organisme Intermediare de finantare. Au fost purtate discutii privind corelarea activitatilor de evaluare si selectie a proiectelor, a sistemului de implementare si monitorizare, precum si despre metodele de comunicare. Participantii au dezbatut intens pregatirile fiecarui ADR pentru demararea POR 2014 – 2020. Aceste activitati presupun pregatirea sistemului de accesare a fondurilor - elaborarea ghidurilor destinate solicitantilor, a procedurilor de lucru si a resurselor necesare. Fondurile nerambursabile din cadrul POR 2014-2020 vor fi implementate pe baza unui nou Acord de delegare de atributii, incheiat intre MDRAP si fiecare ADR, care va include contracte de Asistenta Tehnica si documente conexe. Important este faptul ca directorii ADR-urilor din Romania au convenit sa aiba o abordare unitara si comuna asupra procedurilor si modalitatilor de abordare a noilor programe de finantare din perioada 2014-2020. Discutiile au vizat si informatii actualizate referitoare la implementarea proiectelor regionale in care fiecare ADR are calitatea de beneficiar.
    

”Aveam nevoie de aceasta intalnire pentru a revitaliza activitatea Asociatiei ROREG si ma bucur ca am fost cu totii invitatii ADR Centru. Consider ca trebuie sa devenim o forta la nivel national, tinand cont de experienta pe care am dobandit-o in acesti peste 16 ani de functionare. Avem nevoie de coordonare si este necesara comunicarea catre public a activitatilor pe care le desfasuram. Din acest punct de vedere am decis sa actionam concentrat si sa folosim judicios, fiecare Agentie, avantajele pe care le-am obtinut prin multa munca, dar si sa optimizam experienta celorlalti colegi. Vom incerca sa facem lobby pentru a imbunatati procesul de dezvoltare regionala si pentru a obtine resurse cat mai importante pentru acest proces”, a declarat domnul Sorin Maxim, noul presedinte al Asociatiei ROREG, directorul ADR Vest.

Informatii de Background

Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala „ROREG” a fost infiintata in anul 2005 ca organism neguvernamental care isi propune  sa actioneze activ pentru atragerea de investitii si dezvoltarea de proiecte, sa asigure reprezentativitea in relatia cu institutiile nationale si internationale, sa sustina si sa imbunatateasca atitudinea favorabila dezvoltarii regionale, in randul administratiei publice locale si centrale, altor institutii si organizatii de interes public.

Activitatea acestei asociatii este in primul rand orientata in folosul cetatenilor din Romania, care trebuie sa beneficieze in mod real de avantajele oferite de atragerea de fonduri nerambursabile prin activitatea celor opt ADR din tara.
Noul presedinte al Asociatiei ROREG a fost ales domnul Sorin Maxim (ADR Vest), iar vicepresedinti sunt doamna Luminita Mihailov (ADR Sud-Est) si domnul Simion Cretu (ADR Centru). Secretariatul Asociatiei ROREG va fi asigurat in urmatoarea perioada de ADR Nord-Est, sub coordonarea domnului Vasile Asandei.

In cel mai scurt timp, Asociatia ROREG isi va deschide un birou de lucru la Bucuresti.



Toate stirile »