Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Connect Nord-Est isi continua misiunea si organizeaza evenimentul: 'AGRO ON: evolutie prin asociere'

13/03/2018

06.03.2018

Stim cu totii ca viata de fermier nu este cea mai usoara. Provocari precum productivitatea scazuta, capacitatea redusa de investitii si accesul deficitar la pietele de desfacere sunt la ordinea zilei. Mai mult decat atat, piata este invadata de oferta agroalimentara europeana cu care micii producatori locali, chiar daca furnizeaza produse de o calitate superioara, nu pot concura.

Singura solutie viabila si sustenabila pentru toate aceste provocari este ASOCIEREA!
 
Bazele unei asocieri de succes se construiesc in primul rand din dorinta micilor fermieri de a-si depasi conditia si de a-si imbunatati profitabilitatea, dar si din deschiderea de a-si uni fortele pentru a fi stapanii propriului lor destin.
 
Avantajele existentei formelor asociative sunt incontestabile in intreaga lume. Prin cooperare, producatorii au acces facil la noi piete de desfacere, tehnologie, activitati de instruire si formare, si numai  impreuna pot dezvolta o putere de negociere crescuta, isi pot reduce costurile de productie si pot deveni mai vizibili atat pe piata locala, cat si pe piete internationale. In comunitatile agricole, asocierile pot lua diverse forme si marimi, insa toate au acelasi rol esential in viata unui producator local – ofera acces la mijloacele si resursele necesare pentru a-si putea sustine si dezvolta activitatea.
 
Insa beneficiile asocierii nu se opresc la producatori, ci creeaza oportunitati pentru intreaga comunitate locala, dezvoltand un adevarat “lant trofic”. Aceasta stimuleaza productia locala, incurajeaza consumul de produs local si sustine dezvoltarea locala durabila.


 
Daca si tu crezi in puterea comunitatii si vezi o sansa reala in ideea de asociere atunci ”AGRO ON: evolutia prin asociere” este evenimentul care va da startul unei noi etape din viata ta si a regiunii Nord-Est. Intalnirea va avea loc pe data de 23 martie 2018, incepand cu ora 09:30, la Iasi, urmand ca locatia exacta de desfasurare sa fie comunicata ulterior. Pe durata intregului eveniment vei avea ocazia sa explorezi avantajele asocierii, sa pui bazele unor colaborari benefice pe termen lung cu potentiali parteneri, dar si cu mentori (invitati de seama din institutii reprezentative pentru acest sector) gata sa te ghideze in demersurile tale de a-ti uni fortele cu ceilalti si de a va imbunatati profitabilitatea.
 
Evenimentul face parte din initiativa Connect Nord-Est, un proiect amplu al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, nascut din dorinta de a aduce laolalta oameni cu valori si aspiratii similare, care cred in puterea comunitatii si participa colectiv la crearea unui viitor mai bun pentru ei si pentru generatiile viitoare.
 
Connect Nord-Est, prin actiunile regionale pe care le deruleaza, isi doreste sa creeze cadrul propice pentru coagularea tuturor fortelor regionale disponibile in vederea identificarii si adoptarii unor noi cai de dezvoltare economica sustenabila care sa duca la revitalizarea sectoarelor economice cu potential ridicat din regiune.
 
Toate eforturile sunt orientate catre dezvoltarea unei comunitati capabile sa ofere membrilor sai oportunitatea de a crea conexiuni cu oameni cu aceleasi interese, de a impartasi experiente si de a invata din greselile altora, de a face schimb de cunostinte si de a crea premisele unor noi cai de dezvoltare durabila prin asociere. Caci comunitatea este cea care le permite membrilor sai sa mearga mult mai departe decat ar putea merge singuri.
 
Avem convingerea ca suntem din ce in ce mai multi cei care ne straduim sa facem ceva semnificativ care sa rezolve macar o parte din nevoile cu care ne confruntam si care sa genereze schimbarea de care avem atata nevoie pentru a tine pasul cu restul lumii. Este responsabilitatea noastra sa ne implicam activ in acest proces, fie ca suntem cei care producem, incurajam sau care sprijinim aceasta schimbare.
 
Daca v-am convins si vreti sa luati parte la acest eveniment, va invitam sa consultati agenda si sa va inregistrati folosind urmatorul formular.

Agenda eveniment



Toate stirile »