Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

SAVE THE DATE: 26-28 iunie 2019, Iasi - Saptamana Regiunilor Inovatoare din Europa - WIRE X 2019

25/04/2019

Cea de-a X-a editie a conferintei ”Saptamana Regiunilor Inovatoare din Europa” va avea loc la Iasi (Regiunea Nord-Est), in perioada 26 – 28 iunie 2019, fiind ultimul eveniment dedicat cercetarii si inovarii in calendarul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.  

Axata pe trei concepte cheie: a explora, a crea si a inova, WIRE X incurajeaza schimbul de cunostinte si cautarea de solutii practice pentru o transformare economica si societala sustenabila prin intermediul cercetarii si inovarii. Conferinta va urmari parcursul de la excelenta regionala la lanturile valorice europene si globale, incercand sa descopere noi sinergii intre nevoile societale si agenda de cercetare, precum si intre instrumentele de finantare, cercetare si antreprenoriat.

Conferinta WIRE reprezinta principalul forum politic european de inovare si dezvoltare regionala, oferind factorilor de decizie, autoritatilor publice, centrelor de cunoastere si intreprinderilor din intreaga Europa o platforma de discutie pe tema practicilor, finantarilor, provocarilor si oportunitatilor din domeniul cercetarii si inovarii. WIRE X va oferi participantilor 3 zile de seminarii, mese rotunde si ateliere de lucru, sustinute cu peste 35 lectori din toate Statele Membre ale Uniunii Europene, Canada, SUA, Israel si Republica Moldova, situate in locatii excelente pentru explorarea patrimoniului cultural, istoric si gastronomic al Iasi-ului. Detalii despre eveniment gasiti aici: www.wire2019.eu.

WIRE 2019 este organizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, cu sprijinul Ministerului Cercetarii si Inovarii din Romania si al Directoratului General pentru Cercetare si Inovare al Comisiei Europene, prin programul Orizont 2020: Raspandirea excelentei si largirea participarii.

Trebuie sa fiti acolo!



Toate stirile »