Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Caravana Europe Direct Nord-Est

17/09/2013

Update 17.09.2013

In perioada 11-13 septembrie, Centrul Europe Direct Nord-Est, impreuna cu structura gazda, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, au organizat ”Caravana EUROPE DIRECT Nord-Est”. Aceasta campanie de informare a constat in deplasarea echipei Europe Direct la 22 de institutii din Regiunea de Nord-Est, si anume biblioteci, primarii, precum si sucursale judetene ale Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Astfel, au fost distribuite spre popularizare publicatii ale Comisiei Europene, dar si materiale emise de catre Centrul Europe Direct, despre drepturile cetatenilor europeni, institutiile si functionarea UE, oportunitati de finantare, politici si prioritati de comunicare, precum strategia pentru crestere economica ”Europa 2020”.

Caravana de informare a urmarit consolidarea cunostintelor publicului larg privind noua functionare institutionala a Uniunii si, in special, rolul crescut al Parlamentului European. In contextul unei mobilitati crescute, este important ca cetateanul din Regiunea Nord-Est sa fie la curent cu oportunitatile si responsabilitatile sale, cu dreptul de a alege si de a fi ales in Parlamentul European si in cadrul alegerilor locale in statul de rezidenta, in aceleasi conditii cu cetatenii statului respectiv.

 

From Caravana ED

 


11.09.2013

Centrul Europe Direct Nord-Est organizeaza, in perioada 11-13 septembrie, o campanie de informare sustinuta, inainte de urmatoarele alegeri europene. Aceasta campanie intitulata „Caravana Europe Direct Nord-Est” se va concretiza in deplasarea reprezentantilor CEDNE la diferiti multiplicatori de informatie europeana din Regiunea Nord-Est: primarii, biblioteci, scoli, unde se vor distribui materiale cu tematica europeana, primite de la Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene sau editate de CEDNE. Cu aceasta ocazie se va promova si distribui pliantul „Alegerile Europarlamentare 2014”, care cuprinde activitatile pe care institutiile europene le vor intreprinde in anul 2014 pentru organizarea alegerilor europarlamentare si informatii privind rolul important al institutiilor din Regiunea Nord-Est in contextul acestor activitati.

In plus, reprezentantii CEDNE vor incuraja multiplicatorii de informatie vizitati sa transmita cetatenilor cu care intra in contact la sediul institutiilor, informatii privind dreptul de vot si importanta participarii la alegerile europarlamentare din 2014. La randul lor, acesti multiplicatori vor distribui materialele primite de la CEDNE tuturor utilizatorilor lor.



Toate stirile »