Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Ghid pentru practicieni in domeniul achizitiilor publice

07/04/2015

Freedom House Romania a marcat vineri, 27 martie 2015, inchiderea proiectului „Combaterea fraudei in achizitiile publice”.

Implementat alaturi de 17 parteneri, proiectul a fost co-finantat in proportie de 90% de programul Comisiei Europene "Prevention of and Fight against Crime” in cadrul unui grant in valoare totala de 474.620 euro, fiind sprijinit financiar si de ambasadele Olandei si Marii Britanii in Romania. Finantarea restului de 10% din grantul total a fost asigurata de Freedom House Romania, Expert Forum, EurActiv, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul de Justitie si Ministerul Public.

La conferinta de inchidere a fost lansat, ca rezultat al proiectului,  „Ghidul pentru practicieni in domeniul achizitiilor publice”, precum si varianta digitalizata a acestuia, realizata cu ajutorul Learn Forward - http://ghidachizitii.lfwd.io/#book/ch00-00

Ghidul pentru practicieni in domeniul achizitiilor publice este rodul unei munci de echipa, dar si rezultat al dezbaterilor ocazionate de cele 15 seminarii desfasurate timp de 18 luni in cadrul proiectului european „Combaterea fraudei in achizitiile publice. O abordare operationala.”

Lucrarea reflecta contributiile si efortul depus, in cele mai multe cazuri pro bono, de speakerii proiectului: experti in achizitii, judecatori, procurori, ofiteri de politie judiciara, functionari de rang inalt, in beneficiul tuturor practicienilor implicati in domeniul achizitiilor publice.

Acest format e-book va permite ca ghidul sa tina pasul cu modificarile legislative si practica judiciara. Urmeaza a fi dezvoltat in cadrul unui alt proiect - „Legislatie, economie, competitie si administratie”- care va aborda tema fraudei in achizitii cu un accent sporit pe latura preventiva si cu un public tinta ce va cuprinde, alaturi de magistrati, si functionari ai compartimentelor de investitii si achizitii din consilii judetene, primarii de municipii si alte autoritati contractante.



Toate stirile »