Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Semnatarii Conventiei Primarilor sunt invitati la webinar-ul despre contractele bazate pe performantele energetice

29/10/2013

Contractul bazat pe performantele energetice constituie un mod inteligent, accesibil si din ce in ce mai frecvent pentru a aduce cladirilor imbunatatiri care sa conduca la economisirea energiei si a banilor. Orice cladire mare sau grup de cladiri reprezinta un candidat ideal pentru contractele de performanta, inclusiv cladirile administrative, scolile, spitalele, cladirile de birouri si cele industriale usoare.

Contractele bazate pe performanta energetica sunt un instrument foarte util pentru primariile care doresc sa asigure eficienta energetica si echiparea cladirilor publice pe care le detin sau administreaza. Aceste contracte nu necesita un avans din partea primariilor, investitia in renovari fiind facuta de furnizorii de energie (Companiile de Servicii Energetice sau ESCO) responsabili pentru proiect. Investitia este apoi acoperita prin economiile de energie anticipate, reducand astfel riscul financiar pentru autoritatile locale.

Pentru a veni in sprijinul primariilor semnatare din Romania, in data de 13 noiembrie 2013 la ora 14.30 Conventia Primarilor (Covenant of Mayors) va organiza un seminar online pe tema contractelor bazate pe performantele energetice (EPC). Adresat primariilor semnatare ale Conventiei, webinar-ul va fi sustinut de 2 conferentiari ce vor explica participantilor conceptul de EPC si vor prezenta avantajele sale prin exemple concrete.

Seminarul va fi disponibil pe site-ul Conventiei Primarilor (newsfeed/homepage) in sectiunea Extranet/My Covenant si accesibil prin login doar semnatarilor, coordonatorilor si suporterilor Conventiei. Un document continand instructiuni privitoare la modul de a participa la webinar va fi pus la dispozitia oraselor interesate in aceeasi sectiune.

Seminarul va fi sustinut in limba romana de:

  • Dl Corneliu Rotaru, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE)
  • Dna Daniela Leonte, Director pentru Eficienta Energetica, Tractebel Engineering, GDF Suez

Informatii suplimentare despre aceasta oportunitate sunt publicate pe site-ul Covenant of Mayors: http://www.eumayors.eu.



Toate stirile »