Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Centrul de Simulare Medicala al UMF Iasi va fi in curand operational cu sprijinul REGIO

03/09/2020

Proiectul “Investitii în infrastructura de învatamânt din cadrul UMF Iasi – Centrul de Simulare”, cu o valoare totala de 7,06 milioane euro, din care 4,58 milioane euro finantare nerambursabila prin Axa 10 a Programului Operational Regional  2014-2020 va fi gata la finalul anului viitor.

Investitia vizeaza finalizarea lucrarilor de constructii si instalatii executate asupra corpului A al imobilului situat in Str. Mihail Kogalniceanu nr 9-13, dar si dotarea infrastructurii cu 14 echipamente de simulare si platforme software, necesare integrarii în procesul de formare a studentilor UMF Iasi. 
În cadrul centrului, studentii, rezidentii, specialistii, cercetatorii stiintifici si asistentii medicali au ocazia de a dobândi si exersa aptitudini tehnice medicale, clinice sau chirurgicale si de a actiona într-un mediu realist, cu multiple cazuri clinice. 

Fiecare disciplina va fi dotata cu simulatoare specifice pentru dezvoltarea abilitatilor de baza sau avansate, simulatoare hibride sau de înalta fidelitate, simulatoare tip VR, haptice, platforme software virtuale, simulatoare tip manechin, interactive, controlate wireless.

Prezent la conferinta de lansare a evenimentului, Directorul ADR Nord-Est, Vasile Asandei s-a aratat încântat de pragmatismul investitiei si încrezator în initiative similare care sa conduca la modernizarea reala a învatamântului superior din România, un domeniu cu care #NEmândrim

 

 

Sursa foto : https://news.umfiasi.ro/centrul-de-simulare-al-umf-iasi-finantat-din-bani-europeni/



Toate stirile »