Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

REGIO: Noi posibilitati de finantare pentru turismul de agrement din Regiunea Nord-Est

10/06/2013

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est anunta lansarea unui nou apel de proiecte pentru domeniul de interventie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice din cadrul Axei 5 a Programului Operational Regional: Dezvoltarea durabila si promovarea turismului.

Obiectivele acestui domeniu de interventie constau in valorificarea resurselor naturale in scop turistic, diversificarea serviciilor turistice, crearea/extinderea structurilor de agrement turistic, in scopul cresterii numarului turistilor si a duratei sejurului.

In cadrul acestui domeniu de interventie sunt eligibile proiectele care vizeaza atat infrastructura de turism de utilitate publica, cat si cea privata, mai putin structurile de cazare, care nu sunt eligibile in cadrul acestei cereri de proiecte.

Pentru infrastructura de turism de utilitate publica pot solicita finantare nerambursabila: unitatati administrativ-teritoriale, parteneriate constituite intre unitati administrativ-teritoriale, asociatii de dezvoltare intercomunitara, pentru proiecte care vizeaza:

  • amenajarea obiectivelor turistice naturale cu potential turistic
  • valorificarea potentialului turistic montan
  • dezvoltarea turismului balnear

Pentru infrastructura de turism de utilitate publica – privata pot solicita finantare nerambursabila: unitatati administrativ-teritoriale, parteneriate constituite intre unitati administrativ-teritoriale, asociatii de dezvoltare intercomunitara, intreprinderi mici si mijlocii din domeniul turismului si/ sau activitati conexe, parteneriate constituite intre unitati administrativ–teritoriale si ONG-uri din domeniul turismului si/ sau activitati conexe, pentru proiecte care vizeaza:

  • dezvoltarea turismului balnear
  • crearea, reabilitarea si extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilitatilor aferente

Valoarea totala a proiectului trebuie sa fie cuprinsa cuprinsa intre 700.000 si 89.000.000 RON pentru proiectele din mediul urban si intre 6.400.000 si 89.000.000 RON pentru proiectele din mediul rural.

Alocarea financiara disponibila pentru aceasta cerere de proiecte este de 4.882.922,25 euro. Ghidul solicitantului este disponibil incepand cu data de 5 iunie 2013 iar cererile de finantare pot fi depuse la ADR Nord-Est incepand cu data de 5 iulie 2013.

Detalii www.inforegionordest.ro



Toate stirile »