Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Proiectul U-COACH: Un angajament pentru inovarea si competitivitatea IMM-urilor din Europa

22/09/2011

Ce reprezinta proiectul U-COACH?

  • U-COACH este un proiect European care vizeaza stimularea competitivitatii IMM-urilor Europene prin intermediul Coachingului Executiv.
  • Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a implementat proiectul U-COACH in perioada 2009-2011.
  • Proiectul U-COACH implica opt institutii din diferite tari ale Uniunii Europene cu rol in promovarea si imbunatatirea abilitatilor IMM-urilor. Aceasta initiativa se adreseaza managerilor si antreprenorilor cu abilitati si competente de dezvoltare si promovare a leadershipului si self-managementului in cadrul IMM-urilor Europene, prin intermediul implementarii Coachingului Executiv in procesele de afaceri.
  • Proiectul are ca linie de finantare “Transferul de inovatie” (TOI) din cadrul Programului Leonardo Da Vinci gestionat de Directia Generala Educatie si Cultura a Comisiei Europene. Scopul programului este acela de a identifica solutii inovative si apoi de a le adapta pentru implementare in tarile si sectoarele vizate.
  • Coachingul este procesul care vizeaza dezvoltarea profesionala si personala si daca este realizat intr-o maniera corespunzatoare, poate avea efecte remarcabile asupra persoanei instruite. Coachingul determina profit si valoare adaugata pe termen lung, care duce la imbunatatirea comunicarii, a abilitatilor sociale si inteligentei emotionale, a negocierilor de tip win-win, a echipei de lucru, a ascultarii active, a orientarii catre client, a leadeshipului, etc.

    Cum va poate ajuta proiectul U-COACH?

Metodologia de invatare se bazeaza pe un sistem de auto-invatare on-line, prin intermediul unei platforme care integreaza informatii, cunostinte si materiale de curs in domeniul coachingului executiv si care pune la dispozitia utilizatorilor acces ghidat la diferite instrumente si tehnici ale disicplinei, impreuna cu descrierea aplicabilitatii lor in situatii reale. Procesul de invatare va consta in 6 etape:

  • Intelegerea conceptului
  • Evaluarea nevoilor
  • Identificarea scopurilor
  • Generarea planurilor
  • Aplicarea instrumentelor
  • Consolidarea angajamentului si a procesului de invatare

Ce poate face proiectul U-COACH pentru afacerea dumneavoastra?

  •  U-COACH reprezinta un program de formare destinat managerilor “middle” si de top, care doresc  sa aplice instrumente si tehnici de coaching, in scopul de a-si gestiona echipele de lucru intr-un mod cat mai eficient;
  • Relatia intre manageri si angajati va fi imbunatatita prin intermediul acestor instruiri;
  • In contextul unor medii schimbatoare in care isi desfasoara activitatea IMM-urile europene, este necesara imbunatatirea performantelor managerilor (atat pentru dezoltarea profesionala cat si pentru performantele companiei);
  • In acest context, proiectul UCOACH va imbunatati capacitatea leaderilor de a aplica un nou stil de “Management Participativ”
  • Prin intermediul programelor de formare, managerii vor fi capabili sa identifice si sa utilizeze tehnici de management eficiente pentru a gestiona talentul si capacitatile angajatilor lor.

Pe data de 14 Septembrie 2011 a avut loc Conferinta de Inchidere a Proiectului, desfasurata in cadrul Univesitatii Extremadura din Badajoz, Spania. La aceasta intalnire au participat toti partenerii proiectului, iau discutiile au vizat in principal rapoartele ce vor fi intocmite si modalitatea de diseminare a rezultatelor proiectului in fiecare stat participant.



Toate stirile »