Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Proiectul de reabilitare a scolilor speciale din Iasi - in cursa pentru REGIOSTARS 2015

28/04/2015

Consiliul Judetean Iasi, cu sprijinul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord - Est si al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice din Romania, a depus o aplicatie de participare la competitia REGIOSTARS 2015, pentru proiectul REABILITAREA, MODERNIZAREA SI DOTAREA SCOLILOR SPECIALE DIN JUDETUL IASI.

Proiectul s-a implementat in perioada martie 2010 - iulie 2013, a fost finantat prin Programul Operational Regional 2007 - 2013 si a avut o valoare totala de aproximativ 32,2 milioane lei, beneficiind de o asistenta financiara nerambursabila din FEDR in valoare de peste 24,4 milioane lei.

Obiectivul specific al proiectului a vizat modernizarea, reabilitarea si dotarea a 4 unitati scolare din invatamantul obligatoriu special din judetul Iasi, doua unitati din orasul Iasi (Scoala Gimnaziala Speciala „Constantin Paunescu”; Colegiul Tehnic „Ion Holban”), respectiv doua unitati din orasul Targu Frumos (Liceul tehnologic special „Trinitas”; Liceul special „Moldova”).

Prin activitatile proiectului, de imbunatatire a infrastructurii de educatie si a dotarilor existente in cadrul scolilor speciale din Judetul Iasi, s-a corectat o situatie inechitabila pentru persoanele cu deficiente mintale usoare, moderate si severe, persoane cu deficiente motorii sau cu deficiente de vedere si asociate din judetul Iasi.

Cladirile scolilor au fost reabilitate tinand cont de standardele de eficienta energetica, fiind printre primele initiative de acest gen pentru cladirile de utilitate publica din Nord-Est-ul Romaniei. Accesibilitatea persoanelor cu dizabilitati este asigurata atat prin facilitatile fizice (lift special, rampe de acces, mobilier personalizat in salile de curs si ateliere de lucru) dar si prin sistemele de comunicatie (elevii participa la activitati didactice practice lucrand pe calculator si au acces la internet, atat in salile de curs, cat si in laboratoare). Gratie acestui proiect, Colegiul Tehnic ”Ion Holban” din Iasi a devenit singura unitate scolara din Romania care are in dotare un lift pentru asigurarea accesului elevilor cu deficiente locomotorii catre salile de curs si, de asemenea, singura unitate care are in dotare o piscina incalzita unde personalul specializat asigura recuperarea locomotorie a elevilor.

De rezultatele acestui proiect, beneficiaza peste 1560 de elevi cu nevoi speciale, care iau parte la procesul instructiv - educativ si de recuperare in cadrul celor 4 unitati scolare.

Categoriile premiate in 2015 la Concursul anual al Comisiei Europene Regiostars Awards 2015, sunt:

  • SMART GROWTH: Unleashing SME growth potential for a digital economy
  • SUSTAINABLE GROWTH: Mobilizing investments in energy efficiency for the benefit of citizens and society
  • INCLUSIVE GROWTH: Integrating in society those at risk of social exclusion
  • CITYSTAR: Transforming cities for future challenges

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la Bruxelles, in timpul OPEN DAYS, in data de 13 ocombrie 2015.

Proiectul REABILITAREA, MODERNIZAREA SI DOTAREA SCOLILOR SPECIALE DIN JUDETUL IASI s-a inscris in competitie la sectiunea INCLUSIVE GROWTH.



Toate stirile »