Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Succes garantat pentru 2,6 milioane IMM-uri prin intermediul Enterprise Europe Network

08/01/2016

Enterprise Europe Network este un punct de referinta pentru IMM-urile orientate spre crestere si cu ambitii internationale. In timp, Reteaua s-a dovedit a fi o sursa de incredere pentru informare, furnizare servicii de consultanta si parteneriat, catre companiile interesate sa inoveze si sa se extinda.

In primii 7 ani de activitate (perioada 2008-2014), Reteaua a furnizat sprijin pentru mai mult de 2.6 milioane IMM-uri, in medie 380.000 IMM-uri/an.

Enterprise Europe Network este un portal pentru realizare de parteneriate internationale. Peste 1,7 milioane de IMM-uri au participat la evenimentele organizate, pentru a invata, a interactiona cu alte firme cu aspiratii similare si pentru a incheia contracte de afaceri.

Consilierii din cadrul Retelei au facilitat realizarea a peste 90.000 de conexiuni de afaceri pe an, aceasta insemnand ca peste 7.000 IMM-uri au interactionat si au incheiat afaceri, in afara granitelor proprii, in fiecare luna.

Ca atare, 85% din clientii Retelei s-au declarat satisfacuti si foarte satisfacuti de calitatea serviciilor oferite de cele peste 600 centre care gazduiesc Reteaua Enterprise Europe.

In calitate de punct de contact Enterprise Europe Network incepand cu data de 1 ianuarie 2015, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, a desfasurat diverse activitati in sprijinul mediului de afaceri, din care mentionam:

  • Promovarea serviciilor Retelei si a oportunitatilor de finantare dedicate mediului de afaceri (Programul Operational Regional 2014-2020, Apelul 2.1A/2015 Microintreprinderi si Programul Operational Competitivitate 2014-2020, Instrumentul pentru IMM-uri), prin organizarea, in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie Bacau, Neamt si Suceava, a 8 evenimente, inclusiv promovarea bazei de date centralizate cu peste 23.000 mii de profiluri de oferte si cereri de afaceri si tehnologie. Aceste ateliere de lucru au reunit interesul a peste 250 de participanti si vor continua si in anul 2016, cu noi subiecte de interes pentru mediul de afaceri regional.
  • Furnizarea de informatii si sprijin in elaborarea de oferte/cereri de afaceri si tehnologii si postarea acestora in baza de date centralizata a Retelei;
  • Organizarea si participarea la 3 misiuni economice internationale (Bruxelles, Debrecen, Lyon), cu participarea clusterelor din Regiunea Nord-Est, active in diverse sectoare de activitate (textil, biotehnologii, IT, constructii) si a companiilor membre (peste 60 intalniri bilaterale cu organizatii omologe);
  • Realizarea unui audit de inovare (folosind instrumentul IMProve) pentru o companie din sectorul constructiilor si initierea etapelor pregatitoare pentru realizarea auditurilor viitoare;

Detalii suplimentare despre serviciile centrului Enterprise Europe gazduit de ADR Nord-Est puteti gasi la adresa http://www.adrnordest.ro/ (sectiunea EEN) sau pot fi oferite la sediul Agentiei din str. Lt. Draghescu, nr. 9, Piatra Neamt.



Toate stirile »