Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Deschidere totala pentru Regiunea Nord-Est la Bruxelles

11/10/2013

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a organizat la Bruxelles, in perioada 8-9 octombrie, sub egida OPEN DAYS 2013, o serie de manifestari dedicate promovarii regiunii si a investitiilor finantate prin REGIO.

Ieri a fost inaugurata, in prezenta unui public larg, expozitia intitulata „Regiunile Nord-Est Romania si Andalucia, Spania – Impactul investitiilor europene asupra dezvoltarii urbane sustenabile”. Cele 23 de panouri reprezentand proiecte finalizate din toate judetele regiunii au fost vizitate cu mult interes de cei 75 de participanti. Panourile expuse redau doar o parte din investitiile finantate prin Programul Operational Regional in Nord-Est-ul Romaniei, rezultate ale unor proiecte ce au presupus eforturi, dar au generat dezvoltare in randul comunitatilor in care au fost implementate.



In conferinta „Regio – un program de succes pentru dezvoltarea urbana” toti vorbitorii au subliniat impactul acestui program asupra oraselor din Regiune. Rezultatele acestui prim exercitiu in care conceptul de „dezvoltare urbana integrata” a prins contur in Regiunea Nord-Est ne dau increderea ca in perioada 2014-2020, demersul va fi continuat cu si mai mult succes.


Prin Programul Operational Regional au fost depuse pana acum 1231 proiecte, care solicita mai mult decat dublul alocarii financiare regionale. Dintre acestea, au fost semnate 455 de contracte, iar 290 de proiecte au fost deja finalizate. Suma nerambursabila solicitata prin proiectele contractate este de 700 milioane Euro.

In afara de calitate a de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional si Programul Operational Cresterea Competitivitatii Economice, ADR Nord Est este preocupata in permanenta de dezvoltarea si consolidarea unor parteneriate internationale. In acest context suntem foarte multumiti ca evenimentele din aceste zile au constituit oportunitatea perfecta de a crea premisele inceperii sau continuarii acestor parteneriate si pe viitor. Schimbul de coordonate si de idei s-a concretizat deja in mod pragmatic cu Regiunile Andalucia din Spania, Bavariei, Saxoniei si Flandrei, precum si a Regiunii Zitomor din Ucraina. In functie de specificul regiunilor cu care am intrat in contact, am demarat colaborari concrete pentru transferul de know-how, fructificand experienta lor in domenii in care performeaza (dezvoltare regionala si locala, mediu si dezvoltare rurala) si am discutat de initierea unor proiecte comune de dezvoltare” a declarat Dl. Constantin Apostol, Director General ADR Nord-Est, initiator al evenimentelor.

Koen Delanghe, Programme Manager la DG REGIO, Comisia Europeana, a felicitat Regiunea Nord-Est pentru rezultatele obtinute in implementarea Programului Operational Regional si a transmis ca lectiile invatate in perioada 2007-2013 trebuie fructificate pentru ca de indata ce noile programe pentru perioada 2014-2020 vor fi lansate, sa fie asigurate toate conditiile pentru implementarea eficienta a acestora.

De aceasta oportunitate am beneficiat nu doar noi, cei de la ADR Nord-Est, ci intreaga delegatie a Regiunii Nord-Est, respectiv: Consiliul Judetean Suceava, Consiliul Judetean Botosani, Consiliul Judetean Bacau, Consiliul Judetean Iasi, Primaria Bacau si Primaria Vaslui” a mai declarat Constantin Apostol.



Toate stirile »