Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Initiativa europeana 'Back to School' la Piatra Neamt

25/05/2012

Pe data de 23 si 24 mai 2012 campania “Europa, Casa Noastra” a poposit la Piatra Neamt. Aceasta campanie de informare si comunicare anuala are menirea de a transpune prioritatile de comunicare ale Comisiei Europene in mediul scolar. In cadrul componentei “Back to School” a acesteia, D-ra Livia Ionascu, consilier juridic la Comisia Europeana a vizitat doua institutii de invatamant din Piatra Neamt cunoscute deja pentru promovarea si implicarea in diferite proiecte si evenimente pe teme europene: Colegiul National “Petru Rares si Scoala cu clasele I-VIII “Nicu Albu”.

Evenimentul s-a desfasurat cu sprijinul Centrului EUROPE DIRECT al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, care a fost reprezentat la acest eveniment prin D-ra Alexandra Sanie, consilier de comunicare. Cu aceasta ocazie, s-au pus la dispozitia auditoriului materiale si publicatii europene si au fost prezentate serviciile Centrului EUROPE DIRECT Nord-Est, ce ofera publicului larg oportunitatea de a se informa in permanenta si de a participa la evenimente organizate in scopul promovarii valorilor Uniunii Europene.



In cadrul evenimentului, in perioada 23-24 mai 2012, D-ra Livia Ionascu a purtat discutii interactive in cadrul celor doua institutii de invatamant vizitate cu elevii de la nivelul claselor a III-a pana la a XII-a. Subiectele intalnirilor s-au concentrat pe istoricul UE, componenta si mandatul institutillor europene, procesul decizional, zona euro, spatiul Schengen si posibilitatile de accesare a burselor de studiu in Europa. Intalnirile au debutat cu intonarea imnului Europei, iar elevii au asteptat cu mare entuziasm acest eveniment, dovada fiind si implicarea deosebita a acestora si a cadrelor didactice in desfasurarea intalnirii. Formatul flexibil al dezbaterii a putut facilita discutii cu un spectru larg de subiecte europene, nu numai legat de istoria formarii Uniunii Europene, modul de functionare al institutiilor UE dar si legat de valorile acesteia si  beneficiile de care ne bucuram in calitate de cetateni europeni.



Pe parcursul acestor doua evenimente profesorii si elevii au primit, de asemenea, informatii despre Programul Comenius, care sprijina financiar realizarea de parteneriate, proiecte de formare a personalului didactic, retele de parteneriat scolar, precum si participarea la stagii de formare initiala si continua pentru a creste calitatea si a consolida dimensiunea europeana in educatie.



Toate stirile »