Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

BERD si BEI pun la dispozitia fermierilor romani fonduri noi in valoare de 12,5 milioane de euro

02/07/2020

Finantarea va fi asigurata prin intermediul Agricover Credit IFN, principala institutie financiara dedicata finantarii agriculturii romanesti:

  • BEI, cu sprijinul FEIS si BERD ofera o noua finantare in valoare de 7,5 milioane de euro, respectiv 5 milioane de euro, pentru Agricover Credit IFN;
  • Principalii finantatori ai agriculturii din Romania extind accesul fermierilor la finantare;
  • Imprumuturile vor ajuta producatorii locali sa depaseasca impactul pandemiei de coronavirus.

Fermierii din Romania vor beneficia de acces imbunatatit la finantare prin intermediul  noilor fonduri oferite Agricover Credit IFN de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Banca Europeana de Investitii (BEI).

Agricover Credit IFN finanteaza sectorul agricol si zootehnic si lucreaza cu peste 15% din totalul fermierilor performanti din Romania. Este o subsidiara  a Agricover Holding S.A., care ofera servicii  de Agri-Finance printr-un model de business puternic integrat si original, centrat pe satisfacerea nevoilor esentiale ale fermierilor.

BERD, actionar al Agricover Holding S.A., acorda o finantare aditionala de 5 milioane de euro, crescand finantarea catre companie la 20 de milioane de euro. BEI acorda o prima transa de 7,5 milioane de euro dintr-o suma totala de imprumut aprobata de 15 milioane de euro. Aceste fonduri sunt puse la dispozitia Agricover Credit IFN suplimentar imprumutului in valoare de 20 de milioane de euro,  anterior acordat. Finantarea BEI este garantata de catre Fondul European pentru Investitii Strategice (FEIS).

Noile fonduri vor permite Agricover Credit IFN sa isi extinda finantarea catre agricultura si sa ajute fermierii  afectati de impactul  economic generat de pandemia COVID-19,

Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a declarat: „Pentru a depasi consecintele economice ale pandemiei provocate de coronavirus trebuie sa promovam in continuare solidaritatea europeana. In colaborare cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Banca Europeana de Investitii, Comisia este mandra sa sprijine acest acord de finantare cu Agricover Credit, care vizeaza protejarea fermierilor din Romania.”

Mark Davis, Director regional BERD pentru Romania si Bulgaria, a declarat: „Producatorii agricoli din Romania au fost afectati de perturbari in ceea ce priveste cererea, lanturile de aprovizionare si exporturile, confruntandu-se in acelasi timp cu o incertitudine crescuta in sezonul de recolta 2020. Acordarea de finantari agricole suplimentare va ajuta fermierii sa depaseasca aceste provocari, in beneficiul comunitatilor rurale si al industriei de baza pe perioada Covid-19 si ulterior."

Vicepresedintele BEI, Andrew McDowell, a comentat: „A doua noastra colaborare cu Agricover, cu sprijinul FEIS, va asigura continuitatea imprumuturilor pe termen mediu accesibile IMM-urilor care opereaza in sectorul agricol, inclusiv fermierilor tineri. Desfasurarea eficienta a primei operatiuni cu Agricover a oferit investitii necesare pentru imbunatatirea productivitatii si dezvoltarea economica in zonele rurale pentru cresterea competitivitatii si generarea de locuri de munca, precum si pentru coeziune. Aceasta finantare suplimentara va oferi sprijinul necesar regiunilor din mediul rural al Romaniei pentru a face fata mai bine consecintelor actualei crize Covid-19 ”.

„Prin aceasta finantare suplimentara din partea BERD si BEI, Agricover Credit va continua sa ofere sprijin financiar specializat, fara intreruperi, incurajand un mediu sigur si performant pentru toti partenerii nostri fermieri. Suntem onorati si incantati sa vedem ca cele mai importante institutii financiare internationale au incredere in modelul nostru de afaceri si in capacitatea noastra dovedita de a opera, in ciuda provocarilor existente in piata,” a declarat Robert Rekkers. Director General, Agricover Credit IFN.

 Sursa: Comisia Europeana



Toate stirile »