Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Sprijin pentru reintegrarea femeilor pe piata muncii, prin proiectul eSkills4All

14/02/2018

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est anunta lansarea proiectului eSkills4All, un proiect Erasmus+, care vizeaza adultii fara loc de munca, in special femeile cu competente digitale scazute, ce va oferi instrumente practice in conformitate cu scopul de a sprijini aceste categorii, de a reintra pe piata fortei de munca. Initiativa urmareste sa abordeze decalajul existent intre analfabetismul digital si cerintele pietei fortei de munca.

Comisia Europeana, prin intermediul Planului de actiune privind educatia digitala, subliniaza importanta acestui plan, deoarece aproximativ 44% dintre europeni nu dispun de aceste competente, vitale pentru sectorul inovarii si tehnologiei digitale. (mai multe informatii http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-102_en.htm).

Obiective si beneficii
Proiectul eSKILLS4ALL va initia o abordare holistica de promovare a alfabetizarii digitale, combatand in acelasi timp dezechilibrele privind competentele digitale si somajul in randul adultilor, in special femei, printr-un instrument electronic multi-evaluat, bazat pe o platforma interactiva si dinamica, pentru cresterea gradului lor de competente digitale.

Proiectul eSKILLS4ALL va introduce un serviciu on-line numit "e-SKILLS4ALL-SUPPORT-HUBS", care va sprijini acest grup tinta in cautarea unui loc de munca.

De asemenea, proiectul va oferi o imagine de ansamblu a situatiei din fiecare tara partenera, prin analiza politicilor si a documentelor, precum si prin chestionare cantitative si calitative, a decalajului in ceea ce priveste competentele digitale si posibilitatile de angajare.

Se va crea o noua curricula si un nou profil ocupational, introducandu-se o combinatie inovatoare de instrumente TIC potrivite pentru adultii fara loc de munca.

Totodata, se va dezvolta un mediu online de instruire interactiva, facilitat de functiile de invatare sociala. Vor fi dezvoltate functionalitati motivationale, care vor include cursul de formare, functionand ca o platforma de diseminare a cunostintelor. Instrumentul va facilita colaborarea intre cursanti si formatori prin folosirea caracteristicilor de micro-invatare si a mecanismelor motivationale pentru implicarea cursantilor.

Parteneri: CIVIC (UK), ADR Nord-Est (Romania), Civis Plus (Grecia), Emphasys Centre (Cipru), Antenna (Cipru), WIDE (Luxemburg).

Mai multe informatii pot fi accesate pe site-ul nostru, recent lansat: www.eskills4all.eu.



Toate stirile »