Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Connect Nord-Est - Focus Grup de Descoperire Antreprenoriala in agrofood, textile si noi materiale, energie-mediu si biotehnologii

10/10/2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est organizeaza in aceasta toamna Connect Nord-Est, un nou eveniment regional de descoperire antreprenoriala dedicat dezvoltarii sectoarelor economice agrofood, textile si noi materiale, energie-mediu, biotehnologii si domeniul cross-sectorial IT&C. Evenimentul de tip atelier focus grup va avea loc pe 27 octombrie 2017, la Iasi.

Connect Nord-Est isi doreste sa incurajeze noi cai de dezvoltare economica sustenabila, sa determine antreprenorii, inovatorii, creatorii si sustinatorii locali si regionali sa descopere solutii antreprenoriale actuale si modalitati inedite de a le pune in practica.

La eveniment vor participa si reprezentanti ai celei mai mari comunitati IT din zona, Codecamp, in calitate de sustinatori ai procesului de descoperire antreprenoriala si care ii vor invata pe participanti sa foloseasca tehnologia in avantajul lor, pentru a genera schimbare pozitiva in sectoarele vizate.

Ce cuprinde agenda evenimentului?
Focus grupul va debuta cu o sesiune plenara introductiva, cu participarea unor lectori nationali si internationali care ne vor impartasi sfaturi si trucuri, povesti de succes sau esecuri profesionale. Discursurile invitatilor vor fi urmate de un exercitiu participativ cu grupuri de lucru interactive, in cadrul carora participantii vor identifica oportunitati de colaborare la nivel interregional, iar apoi vor prezenta rezultatele discutiilor.

Grupurile de lucru tematice vor examina arii de dezvoltare in cele patru sectoare identificate prin Strategia de Specializare Inteligenta a regiunii de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, ca fiind cu potential de inovare, dupa cum urmeaza:

Fiecare grup de lucru va fi moderat de catre un expert care va conduce si facilita discutiile intre participanti astfel incat identificarea provocarilor regionale in relatia cu tema grupului de lucru sa se desfasoare cat mai eficient. Exercitiul presupune cooperarea intre participanti si implica un aport ridicat de dinamism. Vor fi incurajate ideile competitive si cunostintele antreprenoriale care combina stiinta, tehnologia si ingineria, pe de o parte, si cunostintele privind evolutiile pietei, necesitatile mediului de afaceri si oportunitatile emergente, pe de alta parte.

Atelierele de lucru se vor finaliza cu elaborarea fiselor de „Idee de Dezvoltare Regionala”, prin intermediul carora participantii vor identifica si reflecta asupra modalitatilor de abordare a provocarilor prezentate anterior astfel incat acestea sa fie corelate cu Strategia de Specializare Inteligenta (RIS3). Fisele de proiect vor deservi la creionarea potentialului regiunii si la conturarea portofoliului regional de proiecte, dar si la materializarea viitoare a acestora.

Evenimentul se va incheia cu o sesiune de business networking si cocktail informal in cadrul careia participantii vor putea sa interactioneze pentru a lega relatii de afaceri si a-si creste reteaua de contacte si potentiali parteneri de proiecte.

Intra in comunitatea Connect Nord-Est!
Comunitatea Connect Nord-Est este deschisa oricui ne impartaseste viziunea de dezvoltare a Regiunii Nord-Est si isi doreste sa joace un rol  activ in identificarea oportunitatilor de crestere adaptate la contextul local. Participarea la focus grupul de descoperire antreprenoriala este gratuita si este conditionata de completarea formularului de inregistrare online pana marti, 24 octombrie 2017.

Agenda eveniment



Toate stirile »