Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

22-23 aprilie 2015, seminar inovativ la Lion privind noile tehnologii pe baza de celule de combustie si hidrogen

06/04/2015

Sistemele energetice europene si-au propus pentru viitor emisii de carbon cat mai scazute. Printre cele mai inovative cai de a atinge acest obiectiv este implementarea celulelor de combustie si tehnologiilor pe baza de hidrogen. Regiunile industriale de top – ex. Rhône-Alpes, Nordrhein-Westfalen, Scotland – deja construiesc economii bazate pe hidrogen. Aceste solutii pot fi aplicate atat in sectorul energetic, cat si de transport. Aditional, ele ofera posibilitati de modernizare a sectoarelor industriale traditionale.

In perioada 22-23 aprilie se va organiza la Lyon un seminar pe aceasta tema, unde se vor discuta ultimele stiri din domeniul celulelor de combustie si tehnologiilor pe baza de hidrogen. Pentru mai multe informatii si pentru a participa la eveniment accesati urmatoarele pagini web:
http://s3platform.jrc.ec.europa.eu/fuel-cells-hydrogen (S3P);
http://www.fch-ju.eu/event/first-smart-specialisation-workshop-fuel-cells-and-hydrogen-0 (FCH JU).

Exemple interesante de proiecte in desfasurare:

  • Hidrogen curat in Orasele Europene este un proiect european major care implementeaza o flota de autocare electrice bazate pe celule de combustie. Cuprinde 23 de parteneri din 8 tari. Printre noii veniti se numara si orasul Hamburg. Veti putea intalni experti din Hamburg la seminarul din Lion.
  • Parteneriatul FCH (autoritate in domeniul celulelor de combustie si hidrogenului) a lansat un studiu privind comercializarea celulelor de combustie stationare cu productie distribuita in Europa. Celulele de combustie stationare pot transfroma combustibilii fosili de astazi (gaze naturale) si viitorii combustibilii nepoluanti (hidrogenul verde) in electricitate si caldura cu o eficienta energetica foarte ridicata – pana la 60% si pana la 90% eficienta combinata). In Lion persoana de contact din partea FCH va dezvolta acest subiect.


Toate stirile »