Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Sistemul USMED si implementarea teleradiologiei in Regiunea Nord-Est

15/04/2019

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in calitate de membru fondator si facilitator al Clusterului Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est (IMAGO-MOL), in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, Spitalul Judetean de Urgenta „Sf. Spiridon”, Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. N. Oblu”, Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi”, SC ROMSOFT SRL a organizat, in data de 10 aprilie 2019, evenimentul Sistemul USMED – solutie de teleradiologie in Regiunea Nord-Est.

Sistemul USMED (Unified informatics System for Managing mEdical Data) a fost dezvoltat de catre echipa de cercetare dezvoltare inovare a Clusterului IMAGO-MOL in cadrul proiectului “Consolidarea institutionala si cresterea vizibilitatii Clusterului Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est, cadru-suport pentru cresterea capacitatii de Cercetare Dezvoltare Inovare a membrilor si a competitivitatii IMM-urilor in domeniu”, finantat prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” si este, in prezent, utilizat de catre Spitalul Judetean de Urgenta „Sf. Spiridon” si Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. N. Oblu”.

Evenimentul a avut ca scop prezentarea si promovarea sistemului USMED la nivel regional, subliniindu-se faptul ca sistemul integrat de management al datelor pacientului permite interconectarea PACS-urilor din spitale, institute medicale si clinici de imagistica medicala din Regiunea Nord-Est in vederea realizarii transferurilor aferente examinarilor imagistice pentru consult multidisciplinar, fiind extrem de util in situatii de urgenta.

De asemenea, a fost prezentata aplicatia Surgery Assist, un instrument modern de vizualizare a imaginilor medicale in sala de operatie pe baza de comanda vocala, utilizata in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta „Sf. Spiridon”.

Spitalele judetene de urgenta si spitalele clinice participante si-au manifestat interesul pentru implementarea acestui sistem de transmitere al datelor imagistice, extrem de necesar cand se impune transferul pacientilor intre unitati clinice, contribuind la imbunatatirea procesului medical diagnostico-terapeutic si la cresterea accesibilitatii serviciilor de asistenta medicala.



Toate stirile »