Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

ENERMAP - harta surselor de energie regenerabile pentru auto-consum in cladiri

29/10/2018

Consortiul de implementare al proiectului ENERSELVES, finantat din Programul Interreg Europe si in care ADR Nord-Est este partener, lanseaza ENERMAP, o harta ce cuprinde si detaliaza o selectie a celor mai bune exemple de energie produsa pentru auto-consum in cladirile din diferite regiuni europene.



ENERMAP (www.agenex.net/enerselves/web/) este o harta geo-referentiata care contine aproximativ 100 de bune practici finantate din fonduri publice, identificate de partenerii proiectului ENERSELVES in regiunile in care activeaza.

Instrumentul permite filtrarea in functie de localizarea geografica, tipul de tehnologie utilizata in consumul propriu, intervalul bugetului de investitii, iar exemplele prezentate pot fi descarcate de catre cei interesati.

Reducerea emisiilor de CO2, economisirea energiei, constientizarea in randul utilizatorilor a beneficiilor energiilor curate, precum si transferabilitatea intre regiuni au fost criteriile care au stat la baza cercetarii si selectiei celor mai bune practici din regiunile partenere.
 
Context:
Proiectul ENERSELVES, implementat in parteneriat de ADR Nord-Est, este cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDER) prin Programul de Cooperare Interregionala INTERREG EUROPE, cu o alocare de peste 1,5 mil euro. Proiectul a fost lansat in ianuarie 2017 si se va finaliza in luna decembrie 2020. Aceasta initiativa europeana urmareste sa promoveze noi politici sau sa le imbunatateasca pe cele existente pentru a sprijini integrarea energiei regenerabile in cladiri pentru autoconsum, finantate prin fondurile structurale si prin alte instrumente ale CE.

ENERSELVES este format dintr-un consortiu format din sapte parteneri din sase regiuni europene: AGENEX - Agentia pentru Energie din Regiunea Extremadura (lider de proiect - Spania), Agentia pentru Energie Sud-Est (Suedia), Biroul Maresalului Regiunii Świętokrzyskie (Polonia), Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (Romania), Regiunea Autonoma Sardinia (Italia), Regiunea Lazio (Italia) si MIEMA - Agentia de Gestionare a Energiei Inteligente (Malta).
 
Pentru mai multe informatii:
Ovidiu Savu – Coordonator Proiect ENERSELVES – ADR Nord-Est
ovidiu@adrnordest.ro



Toate stirile »