Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Ziua Culturii Nationale 2016 - Gala Culturii Nemtene

13/01/2016

Biblioteca Judeteana „G. T. Kirileanu” Neamt in parteneriat cu Consiliul Judetean Neamt, Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est, Teatrul Tineretului si Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca (Extensia Piatra-Neamt) organizeaza Ziua Culturii Nationale 2016. Gala Culturii Nemtene.

Evenimentul, ce se va desfasura miercuri, 13 ianuarie, ora 13.30 in Sala Teatrului Tineretului din Piatra-Neamt, isi propune sa marcheze superlativele culturale ale anului 2015 prin oferirea de distinctii si premii pentru performanta culturala in anul 2015, in atmosfera unui amplu si dens program cultural.

Astfel, manifestarea va fi deschisa de conferinta Cultura nationala si destinul ei european sustinuta de Varujan Vosganian (vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania). Sub genericul Eminesciana, poezia, in lectura actorilor Draga Olteanu-Matei, Nora Covali, Daniel Besleaga, va exemplifica valentele culturii nationale.
Un moment muzical de exceptie va fi prilejuit de interpretarea unei selectii de  lieduri pe versuri de Mihai Eminescu cu participarea sopranelor Gabriela Pepelea si Anastasia Buruian, acompaniate la pian de Ligia Ghilea si Raisa Barliba, de la Academia de Muzica „Gh. Dima” din Cluj-Napoca. Tot Academiei de Muzica „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, prin contributia maestrilor Constantin Andrei (chitara) si Titus Flueras (vioara), i se datoreaza un alt moment muzical deosebit cu un repertoriu din creatia compozitorilor Roberto Di Marino, Astor Piazzolla, Carlos Gardel.

Invitatii speciali ai evenimentului sunt actorii Vasile Muraru si Valentina Fatu de la Teatrul de revista „Constantin Tanase” din Bucuresti. 

Distinctiile oferite in finalul Galei Culturii Nemtene, vor avea urmatoarele repere: „Biblioteca. Memoria culturii, cultura memoriei”, Premiul National „Petru Ursache”, editia a II-a, „Managementul evenimentelor culturale”, „Arte” si „Premii speciale”.

Intrarea publicului la eveniment este libera.

Directorul Bibliotecii „G. T. Kirileanu”, dl. Adrian Alui Gheorghe, initiatorul si coordonatorul programului: „Ne-am asumat organizarea acestei gale a culturii nemtene datorita faptului ca biblioteca este, prin definitie, expresia memoriei culturale a unei zone, a unei comunitati. Vrem sa scoatem in evidenta profesionalismul cultural, sa aducem in atentia publicului din Neamt si din tara modele artistice, personalitati, evenimente si institutii.  E un inceput care trebuie sa se transforme in traditie”.



Toate stirile »