Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Primul curs elaborat la nivel European, 'Expert in Turismul pentru seniori' va fi gratuit si va fi lansat la Suceava

12/10/2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est prin Centrul Regional de Studii, va organiza in data de 16 octombrie 2017, la Universitatea Stefan cel Mare Suceava cursul de “Expert in Turismul pentru Seniori” cu ocazia evenimentului de diseminare a proiectului Silver Tourism.

Participantii vor avea ocazia sa testeze si sa parcuga suporturile de curs elaborate in cadrul proiectului si vor dobandi un certificat care sa ateste acest lucru.



Persoanele care vor participa la sesiunea de instruire gratuita vor primi certificate de participare eliberate de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si un certificat digital emis de platforma MOOC, platforma dezvoltata in cadrul proiectului.

In urma cursului, absolventii isi vor putea folosi cunostintele si competentele in activitatea agentiilor de turism, birourilor de informare turistica, companiilor de divertisment, transport, patrimoniu cultural si de sanatate, practic in toate acele activitati care completeaza o abordare integrata pentru turismul adresat seniorilor, avand in vedere faptul ca imbatranirea populatiei este o tendinta pe termen lung, care schimba radical societatea europeana. Aceasta tendinta are de asemenea un impact considerabil asupra cresterii cererii de turism, astfel incat acest sector trebuie sa se confrunte cu o redefinire a produselor, serviciilor si activitatilor sale. Domenii cum ar fi sanatatea, ocuparea fortei de munca si securitatea sociala sunt redefinite in functie de schimbarile demografice si a notiunii emergente de "Economie Silver".

Silver Tourism - Developing Innovative Touristic Products for Silver Economy este un proiect international finantat prin Programul Erasmus Plus – K2.  Este o initiativa a unor organizatii cu interes in dezvoltarea sectorului touristic, din 6 state membre diferite ale Uniunii Europene:  Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (Romania), Camera de Comert din Badajoz (Spania), FUNDECYT (Badajoz,Spania), Trusted Business Partners (Ungaria), EUROMONTANA (Belgia-Franta), Zavod Novi Turizem (Slovenia).

Scopul proiectul Silver Tourism este sa asigure pregatirea necesara pentru sectorul turismului pentru a profita de oportunitatile create de evolutia demografica, dezvoltarea de produse si servicii adaptate la nevoile reale ale persoanelor in varsta, generand un nou profil ocupational: Expert in Turismul pentru Seniori.

Evenimentul de diseminare a rezultatelor acestui proiect in care se vor prezenta metodologia, manualele si cursul de formare a expertilor in turismul pentru seniori va avea loc in data de 16 octombrie 2017, la sediul Universitatii Stefan cel Mare Suceava, Corp C2, Sala INCUBAF in intervalul orar 9.30- 16.00, ocazie cu care va avea loc sesiunea gratuita de instruire in acest nou profil ocupational: Expert in Turismul pentru Seniori. La eveniment sunt invitate persoane care lucreaza in domeniul turismului sau care au studii minime de specialitate in domeniul turismului si doresc sa se specializeze in acest sector de nisa.

Persoanele interesate se pot inscrie la http://www.campustop.academy/
Persoana de contact: Paul Nicolae, Expert Centrul Regional de Studii Nord-Est
Mai multe informatii pe www.crsnordest.ro , www.adrnordest.ro sau www.silvertourism.eu.



Toate stirile »