Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Intalnirea anuala a retelei European Enterprise Network Romania

28/09/2018

In perioada 24-25 septembrie 2018, la Sinaia, conferinta anuala a EEN (European Enterprise Network) Romania a constituit ocazia pentru echipa EEN din ADR Nord-Est, dar si pentru toti membrii acestei retele, sa evalueze performanta acesteia si sa propuna masuri pentru extindere si maximizarea impactului ei.

Enterprise Europe Network este o initiativa a Comisiei Europene, fiind cea mai vasta retea care sprijina intreprinderi, organizatii de sprijinire a mediului de afaceri si profesionale, institute de cercetare, universitati, centre tehnologice, agentii de dezvoltare din peste 50 de tari, incluzand cele 28 state membre ale Uniunii Europene, tarile candidate, tarile membre ale Spatiului Economic European (inclusiv Islanda, Liechtenstein si Norvegia) si alte tari terte.

Consortiul ERBSN (Eastern Romanian Business Support Network) este membru al retelei Enterprise Europe Network si include 6 organizatii partenere care ofera servicii organizatiilor interesate din Romania localizate in  Regiunile Nord-Est si Sud-Est.

In aceasta calitate, ADR Nord-Est, in calitate de centru Enterprise Europe Network, identifica parteneri de afaceri, prin acces la baze de date cu cereri si oferte de cooperare comerciala sau tehnologica, participa la evenimente de brokeraj pentru dezvoltarea de relatii internationale intre IMM-uri, furnizeaza informatii si consultanta privind licitatii publice internationale, oportunitati de piata, legislatie si politici europene, relevante pentru o companie sau un sector economic.

La conferinta nationala de la Sinaia, reprezentantii EASME au evidentiat nivelul de performanta a Retelei Enterprise Europe Network din  Romania (4 consortii macroregionale cu 29 membri) livrand 3% din total rezultate ale EEN, cu peste 65% din tinte atinse si au prezentat viziunea retelei pentru perioada 2021-2027, care propune plasarea clientului in centrul serviciilor oferite (client centric approach). In acest context, DG Grow a oferit cateva elemente cu privire la setarea noului Program H2020 si sinergia acestuia cu programele finantate prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. 

Dna Gabriela Macoveiu, Director Comunicare, Inovare si Cooperare Externa in cadrul ADR Nord-Est, a prezentat stadiul implementarii campaniei Open4Business, coordonata si sponsorizata de DG Grow - Comisia Europeana si a livrat un curs privind abordarea strategica a comunicarii in retea si imbunatatirea relatiei cu clientul.

De asemenea, ADR Nord-Vest si ADR Vest, in calitate de coordonatori de consortii EEN, au prezentat rezultatele primelor actiuni pilot dedicate sprijinirii companiilor pentru scale-up (metodologie ce va fi preluata obligatoriu de toate consortiile dupa 2021).



Toate stirile »