Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Credite pentru IMM cu dobanda redusa in valoare totala de 120 de milioane de euro in cadrul initiativei JEREMIE

08/01/2014

Fondul European de Investitii (FEI) a semnat patru acorduri noi, in cadrul initiativei JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises"), in Romania cu: Banca Transilvania, BRD - Groupe Societe Generale, ProCredit Bank si Raiffeisen Bank.  Valoarea celor 4 acorduri este in valoare totala de 120 milioane EUR. Sumele sunt destinate sa permita IMM-urilor sa beneficieze de rate ale dobanzii semnificativ mai mici si cerinte reduse de garantii pentru imprumuturi noi, ce au ca destinatie investitii sau capital de lucru.
 
Semnarea celor patru noi acorduri a fost posibila ca urmare a cresterii resurselor disponibile initiativei JEREMIE de catre Guvernul Romaniei, printr-o alocare suplimentara din cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare. Imprumuturile se vor acorda IMM-urilor de catre cele 4 banci in conditiile prevazute in schema ajutoarelor de minimis.
 
JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este o initiativa comuna lansata de Comisia Europeana (Directia Generala Politica Regionala) si Grupul Bancii Europene de Investitii pentru imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din UE in cadrul fondurilor structurale pentru perioada 2007-2013. JEREMIE permite statelor membre ale UE si regiunilor sa aloce bani din fondurile structurale si, de asemenea, din resurse nationale, pentru a crea un fond din care IMM-urile pot fi finantate intr-un mod flexibil si inovator. Noua initiativa are ca scop dezvoltarea si promovarea rolului antreprenoriatului in cadrul UE.
 
La nivel UE, Fondul European de Investitii (FEI) gestioneaza 14 Fonduri de Participare JEREMIE, dintre care 7 la nivel national si alte 7 la nivel regional. In Romania, initiativa JEREMIE este administrata de catre Fondul European de Investitii (FEI) si este finantata prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice”, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.
 
Informatii suplimentare despre aceasta oportunitate sunt publicate pe site-ul:
http://www.eif.org/what_we_do/jeremie/news/2014/romania.htm



Toate stirile »