Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Adunarea generala anuala a Centrelor Europe Direct

18/10/2016

In perioada 14 - 16 octombrie 2016, Centrele Europe Direct din Romania s-au intrunit in cadrul reuniunii locale ce a avut loc la Bucuresti, la convocarea din partea Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Scopul acestei intalniri a fost dialogul direct cu delegatii Directiei Generale pentru Comunicare (DG COMM), din cadrul Comisiei Europene,  dialog menit sa traseze  programul si obiectivele urmatoarei generatii de centre Europe Direct, programata pentru lansare in anul 2018.



Ulterior, reprezentantii Centrelor Europe Direct din intreaga Uniune Europeana iau parte la ultima Adunare Generala a Retelei Centrelor de Informare ED, generatia 2013 - 2017, ce se desfasoara la Madrid, in intervalul 17 – 19 octombrie 2016. In cadrul acestei reuniuni, sunt discutate prioritatile de comunicare in baza carora vor fi constituite planurile de actiune pentru perioada urmatoare, se dezbat initiativele-cheie corespondente prioritatilor de comunicare si celor mai ardente chestiuni din agenda europeana, precum si mijloacele cele mai eficiente de comunicare a acestora catre comunitatea pe care o deserveste fiecare centru Europe Direct.

Principalele chestiuni ce vor fi transpuse in activitatile centrelor de informare sunt cele zece prioritati din agenda lui Jean-Claude Juncker, axate pe crearea de locuri de munca, crestere, corectitudine si schimbare democratica. In plus, consilierii de comunicare si coordonatorii centrelor vor participa la sesiuni de instruire si ateliere de lucru  pe marginea noutatilor aduse programelor de finantare precum Erasmus +; eficientizarii cooperarii intre centre si reprezentantele CE, precum si Birourile de Informare ale Parlementului European; comunicarii Planului de Investitii pentru Europa.

Anual, reprezentantii celor 500 de centre Europe Direct din Uniunea Europeana - legatura directa a institutiilor UE cu cetatenii la nivel local, se intrunesc in cadrul Adunarilor Generale in vederea proiectarii planurilor de actiune viitoare in baza actualizarilor aduse prioritatilor de comunicare, politicilor si programelor europene. Adunarile Generale Anuale sunt oportunitati ideale pentru adoptarea de noi strategii de comunicare si cooperare, obtinerea de clarificari si transmiterea nevoilor specifice fiecarei regiuni reprezentate.

Detalii: Centrul ED Nord-Est



Toate stirile »