Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Olimpiada scolara - o noua forma de ucenicie in domeniul industriei textile si de pielarie

15/04/2015

Peste 50 de elevi din 30 de judete ale tarii s-au intalnit la Sfantu Gheorghe, sa demonstreze ca nu haina il face pe om, ci omul face haina bine croita. Olimpiada nationala din domeniul industriei textile si pielariei a reunit elevi de clasa a XI-a si a XII-a de la licee tehnologice din tara, care si-au pus in practica ideile despre design vestimentar.

Regiunea Nord-Est a avut doua reprezentante pe podium, din Vaslui si Botosani. Medalia de aur la clasa a XII-a a revenit Marinei Catalina Romascu, de la Colegiul Tehnic ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Barlad, iar medaliata cu bronz a fost Valentina Petic, de la Liceul ‘Alexandru cel Bun’ din Botosani. Alti elevi de la licee din Iasi, Oglinzi, Falticeni, Vaslui si Barlad si-au pus la bataie creativitatea, ca sa arate ca in Regiunea de Nord-Est, industria textila inca n-a murit. Elevii au fost incantati sa afle ca vor fi ajutati de reprezentantii unor clustere sa-si gaseasca un loc de munca sau sa-si deschida propria afacere.

In acest an, a 3-a editie a competitiei, organizata in judetul Covasna, a fost stimulata de prezenta reprezentantilor unor clustere din industria textila, Astrico Nord Est, Transylvania Textile & Fashion, Romanian Textile Concept, Tradi tii-Manufactura-Viitor, care au promis sprijin si consultanta pentru tinerii care vor sa-si construiasca o cariera in acest domeniu. Elevii au aflat ca, prin intermediul unui cluster, cei interesati de industria textila pot fi la curent cu noutatile, cu materialele noi, tehnologiile de ultima ora si tendintele modei la nivel international.

Olimpiada nationala la disciplinele din aria curriculara Tehnologii, domeniul Industrie textila si pielarie a fost organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Covasna, impreuna cu Liceul Tehnologic „Kos Károly” din Sfantu Gheorghe si Liceul Tehnologic „Gabor Aron” din Targu Secuiesc. Cele doua probe ale concursului, proba scrisa si cea teoretica, , au fost urmate de activitati educative si de o vizita de studiu la o fabrica din Targu Secuiesc.

Fie ca vor sa devina creatori cunoscuti sau simpli tehnicieni care sa gaseasca textura perfecta a materialelor, tinerii au aratat ca vor sa invete cat mai multe despre acest domeniu.



Toate stirile »