Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

European Maker Week - Iasi - 4 iunie 2016

25/05/2016

De la reprezentarea virtuala a realitatii si pana la reinventarea ei prin inovatii practice, spatiul virtual 3D este noul „loc de joaca” al zilelor noastre pentru creativii din industrie si din stiintele aplicate.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in parteneriat cu Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” si HACKERSPACE IASI va invita sa participati la workshopul:

Axat pe utilizarea aplicatiilor 3D in predare, cercetare si inventica, evenimentul va avea loc la  Palatul Universitatii (Copou – Bd. Carol I, nr.11, intrarea din dreapta), in Aula Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” si Sala Pasilor Pierduti, si va cuprinde trei sectiuni interactive:

  • ƎDUtainment  virtual learning environment (Aula UTGA) – aplicatii 3D pentru predarea si experimentarea inovativa a stiintelor aplicate;
  • RƎDESIGN your world think out of the box (Aula UTGA) – inovatii 3D dezvoltate in laboratoare universitare si liceale si in ateliere independente;
  • CRƎATIVE show off digital fabrication (Sala Pasilor Pierduti) – expozitie interactiva de proiecte 3D dezvoltate de studenti si makeri independenti.

Vor fi prezentate aplicatii 3D din domeniile electronica si IT, mecanica, ingineria materialelor, constructii de masini, constructii si instalatii, ingineria mediului, stiintele naturii, agronomie, medicina, arhitectura si arte vizuale. Lista completa a participantilor va fi publicata pe pagina web a ADR Nord-Est.

Vizitatorii vor putea cunoaste lumea imaginata de developerii 3D, interactionand direct cu expozantii si inventiile lor.

Makerii, la randul lor, isi vor putea lansa in arena publica ideile si proiectele de laborator, pentru un feed-back din partea potentialilor utilizatori si pentru un schimb de idei si experienta cu colegii si expertii din domeniu.

Evenimentul doreste sa ofere participantilor o perspectiva inedita asupra stiintelor tehnice si aplicative, in masura sa atraga tinerii de toate varstele catre aceste domenii de mare actualitate.

European Maker Week (30 mai – 5 iunie 2016) este o initiativa a Comisiei Europene (Comitetul Regiunilor), implementata de catre Maker Faire Rome in colaborare cu Startup Europe. Prin cele peste 450 de evenimente organizate in 28 de tari, EMW doreste sa prezinte cetatenilor europeni lumea makerilor – fie ea din laboratoare universitare, din Makerspace-uri si Hackerspace-uri sau din startup-uri de Hardware – si contributia acesteia la crearea unei culturi europene a creativitatii si inovatiei.

Locatia: Iasi – Palatul Universitatii (Copou – Bd. Carol I, nr. 11, intrarea din dreapta)

Aula Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” si Sala Pasilor Pierduti

Data si ora: Sambata, 4 iunie 2016, orele 9.30 – 14.00

Acces: Gratuit , prin inscriere prin e-mail la adresa: een@adrnordest.ro sau direct pe situl European Maker Week – Iasi – reINVƎNTEDisPLAY

Informatii:

Agenda

reINVENT3DisPLAY

European Maker Week

ro-ro.facebook.com/adrnordest

JOIN THE EUROPEAN MAKER COMMUNITY  !
IASI • 4 IUNIE 2016
 



Toate stirile »