Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

[Update Post eveniment] 'Orizont Nord - Est 2020' - Forumul Regional de Investitii, Nord - Est Romania, editia a VIII - a, 3 - 4 noiembrie 2011, Bacau

07/11/2011

Update: Concluziile Forumului Regional Orizont Nord-Est 2020

Desfasurata la Bacau, in perioada 3-4 noiembrie 2011 sub cupola „Orizont Nord-Est 2020”, cea de a VIII-a editie a Forumului Regional de Investitii Nord-Est s-a bucurat de prezenta a peste 200 participanti care au apreciat calitatea prezentarilor si importanta temelor abordate, cu premise bune pentru contrurarea strategiei 2014-2020 care sa aiba un obiectiv comun – dezvoltarea Regiunii Nord-Est.

Inca din primele alocutiuni sustinute, s-au desprins cateva repere clare pentru viitoarea perioada de programare 2014-2020. Dl. Constantin Apostol, Director General ADR Nord-Est si initiator al evenimentului a subliniat ca dictonul pentru viitoarea perioada de programare va fi competitivitatea. Pe langa continuarea colaborarii cu administratiile publice locale, este nevoie de un dialog mult mai accentuat cu mediul de afaceri, care poate aduce valoare adaugata. Schimbarea obiectivelor politicii de coeziune este o provocare careia toti actorii responsabili din regiune sunt chemati sa ii raspunda. In actuala perioada de programare s-au acumulat multe lectii invatate care ar trebui valorificate. Au inceput sa prinda contur proiecte investitionale de anvergura, dar mai sunt inca multe de facut pentru reducerea decalajelor de dezvoltare inregistrate fata de alte regiuni.

.....continuare concluzii.

 

 

Prezentari lectori Forum Orizont Nord-Est 2020

 

! Pentru activarea subtitrarii in limba romana rulati filmul, apoi apasati butonul CC din bara de butoane.

 

! Pentru activarea subtitrarii in limba romana rulati filmul, apoi apasati butonul CC din bara de butoane.

...............................................................................................................................................................

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord - Est, in parteneriat cu autoritatile publice locale din judetul Bacau organizeaza Forumul Regional „Orizont Nord - Est 2020”, editia a VIII-a, care va fi gazduit de Centrul de Afaceri si Expozitii “Mircea Cancicov” Bacau in perioada  3 - 4 noiembrie 2011.

Anual, am fost prezenti cu acest eveniment in toate cele sase judete ale Regiunii Nord - Est, abordand tematici de interes adaptate la prioritatile locale de dezvoltare, la problematica si profilul economic regional. Prin editia din acest an ne propunem crearea unui cadru favorabil pentru stabilirea politicii de dezvoltare a Regiunii Nord - Est cu orizont 2020, bazata pe exemple de buna practica si expertiza acumulata pana in prezent.

Va invitam sa raspundem impreuna urmatoarelor intrebari:

  • Care sunt prioritatile noastre de dezvoltare pentru perioada 2014 - 2020?
  • Cum valorificam experienta actualei perioade de programare?
  • De ce este regiunea inca izolata de Vestul Europei?
  • Ce solutii au gasit antreprenorii pentru actuala criza economica?

Ne vor ajuta in acest demers lectori si moderatori de exceptie, specialisti care reprezinta atat organisme la nivel national si regional, dar si de la nivel european, care prin experienta lor, dar si prin viziunea lor pentru viitor, vor determina identificarea celor mai pragmatice solutii.

Puteti participa la dezbateri, sesiuni interactive si atelierele de lucru ce vor aborda urmatoarele tematici:

1.    Strategia de dezvoltare pentru perioada 2014 – 2020
Suntem inainte de stabilirea prioritatilor de dezvoltare pentru perioada 2014 - 2020. Europa isi comunica jaloanele de dezvoltare urmarite, stabileste tinte si indicatori. Care sunt masurile intreprinse in Romania, la nivel national, regional si local in acest sens? Cum am valorificat experienta actualei perioade de programare in care Romania a testat pentru prima data sistemul de absorbtie al fondurilor structurale? Exista o viziune despre cum nu trebuie facute lucrurile?  

2.    Infrastructura de utilitate publica – o provocare cu mai multe solutii 
In lipsa unei infrastructuri de acces complete, Moldova este inca izolata de Vestul Europei, putin atractiva pentru investitorii straini. A fi pe granita de rasarit a UE este un avantaj sau un handicap pentru Regiunea de Nord - Est a Romaniei? Ce solutii ofera UE, Guvernul Romaniei si autoritatile publice locale pentru aceasta situatie?  

3.    A cerceta, a aplica, a produce = profit
Nu vrem sau nu putem gasi solutii pentru redresarea economica a regiunii? Cum a evoluat sectorul IMM in ultimii ani? Sunt companiile mari, modele de urmat in dezvoltarea unei afaceri? Ce solutii au gasit antreprenorii locali pentru actuala criza economica? Este nevoie de parteneriat?

Pe parcursul celor 2 zile de eveniment aveti ocazia sa vizitati expozitia de proiecte „Europa si Regiunile Cunoasterii”, in cadrul careia vor fi promovate investitii de succes din Regiunea Nord - Est.

Va asteptam la acest eveniment regional de traditie!

Talon de inscriere
Agenda
Ghid cu informatii utile (localizare, cazare, transport etc.)



Toate stirile »