Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Regiunea Nord-Est la Forumul Economic din Krynica, Polonia, 2018

14/09/2018

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in calitate de partener institutional al Institutului pentru Studii de Est, a participat in perioada 4-6 Septembrie 2018 impreuna cu o delegatie din Regiunea Nord-Est la cea de-a 28-a editie a Forumului Economic din Krynica, Polonia, intitulata „O Europa a valorilor comune sau o Europa a intereselor comune?". Forumul Economic din Krynica reprezinta cea mai mare si mai importanta intalnire a liderilor politici si de afaceri din Europa Centrala si de Est de peste 25 de ani, ce aduce impreuna peste 4.000 de participanti din 60 de tari (Europa, Asia, SUA si Orientul Mijlociu).

Scopul participarii Regiunii Nord-Est la acest Forum este de a crea dialog si a dezvolta cooperarea intre tarile europene si partenerii acestora. Conferinta a durat 3 zile, in timpul carora au avut loc 6 sesiuni plenare si peste 180 de discutii si mese rotunde pe diferite teme. Numarul tot mai mare de participanti demonstreaza succesul Forumului. Dupa aderarea Poloniei la Uniunea Europeana, intalnirile anuale de la Krynica au capatat un nou impuls pentru dezvoltare, fiind singurul loc in care se intalneste “vechiuI” Est cu Vestul.


 
Delegatia din Regiunea Nord-Est a fost compusa din reprezentanti ai Consiliului Judetean Iasi, Consiliului Judetean Vaslui, Primariei Iasi, Primariei Botosani si Directiei Servicii Publice, Sport si Agrement Botosani. Dl Victor Chirila, Vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, a avut ocazia de a participa in calitate de vorbitor la un panel de discutie despre cooperarea in domeniul investitiilor in infrastructura intre orasele Carpatice. Moderatorul panelului de discutie a fost Dl Vasyl Abaimov, Ukraina, iar cel de-al doilea vorbitor a fost Dna Oksana Savchuk, Ukraina, care i-a inaintat o invitatie speciala Dlui Victor Chirila in ceea ce priveste o prima vizita in luna septembrie in orasul Lviv, in vederea intaririi relatiilor economice dintre cele doua orase.

Pentru mai multe informatii vizitati pagina dedicata evenimentului: www.forum-ekonomiczne.pl/?lang=en.



Toate stirile »