Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Agenda Urbana: noi surse de informare la dispozitia oraselor europene

13/10/2016

Comisia Europeana a lansat miercuri, 12 octombrie, un nou portal online dedicat oraselor pentru a promova schimbul de bune practici si dezvoltarea strategiilor urbane. Ca raspuns la nevoia exprimata de numeroase orase in cadrul Agendei Urbane a UE, noul portal ofera informatii actualizate despre politicile UE precum adaptarea la schimbarile climatice, mobilitate sau economia circulara, politici cu impact direct asupra oraselor si zonelor urbane. Portalul ofera, de asemenea, informatii clare despre oportunitatile de utilizare a instrumentelor financiare, precum si despre evenimente legate de dezvoltarea urbana.

Acest nou portal va ajuta orasele sa faca fata unor provocari precum nevoia asigurarii de locuinte, eficienta energetica sau accesibilitate, prin utilizarea pe cat de mult posibil  a oportunitatilor oferite de finantarea din fonduri europene.

Mai mult, noua Platforma urbana de informatii  gazduita de Centrul de informare pentru politici teritoriale, ofera un punct unic de acces catre indicatorii comuni privind situatia actuala si tendintele din peste 800 de zone urbane europene – in ceea ce priveste aspectul demografic, dezvoltarea economica sau accesul la servicii, de exemplu. Aceasta baza de date va permite autoritatilor urbane si partilor interesate sa compare informatii, sa fixeze puncte de referinta si sa monitorizeze, acesta fiind de altfel unul dintre obiectivele Agendei Urbane.

Detalii: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania 



Toate stirile »