Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Pachet de masuri fara precedent din fonduri europene deblocate de Guvernul Romaniei

07/04/2020

• Aproximativ 1,16 miliarde de euro au fost alocate sanatatii romanilor in luna martie si alte 4,1 miliarde de euro vor fi alocati in urmatorii 7 ani de zile
In total, masurile medicale, sociale si economice luate de Ministerul Fondurilor Europene in contextul pandemiei cu coronavirus cumuleaza 1,5 miliarde de euro

Masurile au fost adoptate in sedinta de Guvern de ieri, 06.04.2020, si prevad:

  • Cate 500 de euro (2.500 lei) pentru sporul de risc alocat fiecarui medic implicat in lupta impotriva virusului. Fondurile alocate pentru plata stimulentelor de risc sunt de aproximativ 100 de milioane de euro.
  • 30 de milioane de euro alocati persoanelor aflate in carantina, inclusiv familiile medicilor aflati in prima linie. Masura are in vedere implicarea concreta a peste 1.000 de asistenti sociali care sa acopere nevoile unui numar de minim 100.000 de persoane carantinate.
  • 350 de milioane de euro pentru cumpararea de echipamente medicale (ventilatoare, injectomate, teste COVID-19 etc.) si echipamente de protectie (masti, manusi, combinezoane etc.), cu posibilitatea de a creste alocarea pana la 500 de milioane.

Recent, Ministerul Fondurilor Europene a asigurat 682 de milioane de euro pentru achizitionarea echipamentelor medicale si dotarilor sistemului de coordonare a sistemului national de urgenta, prin finantarea unui proiect IGSU.

Astfel, valoarea totala a fondurilor europene care sprijina sistemul medical si implicit sanatatea romanilor ajunge la 1,16 miliarde de euro.

Alte masuri aprobate in sedinta de Guvern:

  • Somajul tehnic in cuantum de 300 de milioane de euro: incepand cu data de 4 mai Ministerul Fondurilor Europene deconteaza catre Ministerului Muncii si Protectiei Sociale/ Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) sumele achitate angajatilor care intra in somaj tehnic.
  • Suplimentar, 170.000 persoane aflate in carantina, izolare sau autoizolare, precum si copiii si persoanele institutionalizate in centre de tip rezidential vor beneficia de pachete cu produse de igiena.

In consecinta, suma totala alocata pentru combaterea efectelor negative ale pandemiei COVID-19 ajunge la aproximativ 1,5 miliarde de euro.

Pachetul de interventii reuseste sa armonizeze proiectele deja existente prin reorientarea acestora in contextul actual, cu realocarea sumelor ramase disponibile catre masuri concrete de sustinere a sistemului medical si de revigoare a economiei”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos.

Mai multe detalii, aici: http://mfe.gov.ro/pachet-de-masuri-fara-precedent-din-fonduri-europene-deblocate-de-guvernul-romaniei/



Toate stirile »