Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Eurostat 2017 - o radiografie a regiunilor Europei

06/10/2017

Editia din 2017 a Eurostat evidentiaza tentintele inregistrate la nivelul regiunilor europene reflectate intr-o gama larga de statistici din diferite arii de activitate, care impreuna constituie o imagine globala a regiunilor Europei. Anuarul statistic include statistici privind populatia, factorii determinanti ai sanatatii in functie de gradul de urbanizare, date relevante despre educatie, formare profesionala, piata muncii, precum si date grupate pe diferite sectoare ca: economie digitala, turism, transport, agricultura, etc.

La nivelul tarii noastre datele prezentate indica un trend general pozitiv. Astfel, Regiunea Nord-Est a inregistrat intre 2006 si 2016 una dintre cele mai mari cresteri a gradului de ocupare a fortei de munca, numarandu-se printre cele 31 din Europa cu o crestere de peste 8%, regiunea Bucuresti-Ilfov s-a evidentiat cu una din cele mai rapide cresteri a veniturilor pe cap de locuitor inregistrate intre 2007-2015. In sectorul touristic, regiunea Nord-Vest avea cel mai mare grad de ocupare a unitatilor de cazare la nivelul UE (88,9%) iar in ce priveste numarul de nopti de cazare, regiunea Vest a cunoscut a doua cea mai mare crestere, respectiv 22,1%, din UE.

In Romania utilizarea internetului, inclusiv de pe dispozitive mobile este inca redusa, fiind una dintre tarile in care serviciile de e-guvernare au fost cel mai putin folosite, tendinta vizibila si pe segmentul cumparaturilor online. In ansamblu, Romania a inregistrat, in 2014, cel mai scazut grad de obezitate in randul adultilor din UE, fiind singura tara in care procentul a fost de sub 10%, respectiv 9,4%, la o medie europeana de 15,9%. Pe de alta parte, Romania continua sa aiba probleme majore in ce priveste mortalitatea infantila, dar si nivelul de trai din mediul rural. Riscul saraciei sau al excluziunii sociale este mai mult un fenomen rural in statele membre din est, sud si baltice, in timp ce in vestul si nordul Europei afecteaza in special populatia urbana. In Romania, populatia rurala (40,4%) prezinta un risc dublu de saracie sau excluziune sociala fata de persoanele care locuiesc in zone urbane.
 
Descarca anuarului regional al Eurostat [engleza]



Toate stirile »