Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Proiectul AMI 4 Europe - 'Imagistica medicala avansata, interdisciplinara si integrata prin crearea unei Retele de Clustere Regionale si Strategii de Dezvoltare la nivel european'

30/03/2011

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est este partener in implementarea proiectului "Imagistica medicala avansata, interdisciplinara si integrata prin crearea unei Retele de Clustere Regionale si Strategii de Dezvoltare la nivel european" (AMI 4 Europe), finantat de Comisia Europeana prin Programul Cadru 7.

Imagistica medicala este o specialitate stiintifica recenta, care reuneste o larga varietate de stiinte in scopul studierii modului in care se formeaza, inregistreaza, transmit, analizeaza, proceseaza, percep si se stocheaza imagini ale organelor sau tesuturilor prin diferite tehnici, cu scopul de a le folosi pentru a diagnostica bolile.

Obiectivul AMI-4Europe este de a defini si dezvolta conceptul de “noua generatie” de discipline integrate aferente domeniului Imagisticii Medicale, cum ar fi nanomedicina, farmacologia, biotehnologii pentru sanatate si TIC.

Pentru factorii de decizie politica si strategica, cercetatori, IMM-uri, precum si doctori care doresc sa contribuie la definirea noului concept de Imagistica Medicala Avansata, AMI 4 Europe este proiectul european care aduce impreuna toti actorii cheie in scopul de a dezvolta, coordona si integra nou definitul lant valoric aferent Imagisticii medicale avansate, interdisciplinare si integrate  la nivel european.
Astfel, AMI 4 Europe va implementa prima Platforma Europeana pentru Imagistica Medicala pentru a crea cadrul comun pentru a promova politici, tehnologii si rezultatele cercetarii in sectorul vizat.

Pentru o prezentare detaliata a proiectului AMI 4 Europe, va rugam sa consultati pagina dedicata proiectului.

In vederea identificarii interesului actorilor cheie din regiune pentru sectorul Imagisticii Medicale si, implicit, pentru proiectul AMI 4 Europe, in perioada 29 martie - 5 aprilie 2011 se desfasoara un proces de sondare pe baze de chestionare.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact din Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est este d-na Alina Capitanu, tel 0233218071, e-mail  acapitanu@adrnordest.ro, expert tehnic in cadrul proiectului AMI 4 Europe.



Toate stirile »