Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Primul numar al revistei digitale 'Communities in action' este acum disponibil online

23/08/2019

Suntem incantati sa va prezentam primul numar al revistei digitale 'Communities in action',  publicata in cadrul proiectului Restart+ Communities!

Revista isi propune sa evidentieze viziunea si misiunea proiectului si sa prezinte procesul continuu de formare a Aliantelor Comunitare Restart+ in tarile partenerilor de proiect (Irlanda, Irlanda de Nord, Portugalia si Romania). Primii pasi in formarea acestor aliante au fost deja realizati, asa incat suntem bucurosi sa va impartasim din experienta noastra.

Reactivarea comunitatilor incepe cu lideri care adopta o mentalitate antreprenoriala proactiva in randul comunitatii lor si cu sustinere din partea autoritatilor publice locale, cheia succesului fiind interactiunea lor stransa cu societatea insasi.

Aceasta publicatie ofera exemple de initiative ale unor comunitati europene, implementate la nivel regional, care faciliteaza antreprenoriatul social in industriile creative si culturale.  Actiunile intreprinse de Hollands Kroon Municipality (Olanda) cu privire la provocarile de a inova din interior, precum si modul in care alianta publica din Valencia (Spania) a utilizat potentialul ascuns al portului istoric Marina (Spania), sunt doar cateva dintre exemplele de bune practici pe care le veti descoperi in aceasta revista digitala.

Revista digitala este disponibila in limba engleza si poate fi descarcata accesand urmatorul link: http://www.restart.how/pdf/Restart_Issue1.pdf

Speram ca selectia articolelor din acest numar al revistei noastre va va motiva sa preluati noi practici in comunitatea dumneavoastra!



Toate stirile »