Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Scoala de afaceri pentru copii Editia a VI-a 2018

31/05/2018

Centrul Europe Direct Nord-Est, cu sprijinul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, a organizat editia a VI-a a modulului de evenimente Scoala de afaceri pentru copii

Targul Ideilor de Afaceri, 22 mai, Rubik Hub, Piatra Neamt

Startul s-a dat cu evenimentul-concurs, Targul Ideilor de Afaceri, pe 22.05, la Rubik Hub. In cadrul acestui eveniment, 70 de elevi de gimnaziu si liceu au prezentat proiecte de afaceri inventive si diverse, concurand pentru sansa de a fi admisi la etapele urmatoare. Juriul concursului a fost format din doamna Silvia Apostol, consilier superior la Institutia Prefectului, judetul Neamt; doamna Olena Munteanu, consilier EURES in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt; doamna Liliana Baicu, coordonator punct de lucru Enterprise Europe Network, in cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si doamna Roxana Pintilescu, Director Centrul Regional de Studii Nord-Est si coordonator al Centrului Europe Direct Nord-Est.


(click pentru mai multe fotografii)

Afaceri cu tabere tematice, combustibili din materie vegetala reciclata, pentru centrale termice; gradini comunitare pe acoperis, in zona urbana; ferme de animale, aplicatii pe diferite domenii sunt doar cateva din proiectele prezentate in concurs. Autorii acestor proiecte au varste cuprinse intre 11 - 17 ani si sunt elevi la 11 scoli si licee din Piatra Neamt si un liceu din Bicaz. Astfel, concurentii prezenti la Targul Ideilor de Afaceri sunt elevi la scolile gimnaziale nr. 2, 3, 5, 11 si „Daniela Cuciuc”, dar si la Colegiul National „Petru Rares”, Colegiul National de Informatica, Liceul Tehnologic Economic-Administrativ, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Liceului Teologic Ortodox „Sfintii Imparati Constantin si Elena”, Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” din Piatra Neamt si Liceul „Carol I” din Bicaz.

CBS Leadership Skills Training, 24 mai, sediu ADR Nord-Est, Piatra Neamt

Autorii celor mai bune proiecte au fost admisi in etapa urmatoare a Scolii de afaceri si au participat la sesiunea de instruire in comunicare, antreprenoriat si leadership - CBS Leadership Skills Training.

Instruirea a avut loc joi, 24 mai, la sediul ADR Nord-Est si s-a bucurat de participarea a 44 de elevi si cadre didactice. In prima parte a intalnirii, domna Roxana Pintilescu, coordonator al Centrului Europe Direct Nord-Est, a explicat conceptul Scolii de afaceri pentru copii, initiativa lansata in 2013, si a vorbit despre importanta educatiei antreprenoriale in scoala.


(click pentru mai multe fotografii)

A urmat interventia prin Skype a invitatului special, Lavinia Iancu, expert in comunicare la DC Communication, Bucuresti, care le-a vorbit antreprenorilor aspiranti despre platformele social media ca mediu de afaceri si despre diferenta dintre comunicarea institutionala si cea practicata de companiile private. In continuare, Valentin Toc, community builder la Rubik Hub, in cadrul ADR Nord-Est, a sustinut un atelier interactiv Rubik Edu, pe tema educatiei antreprenoriale, cu aplicatii practice. La final, Alexandra Albu, consilier comunicare Europe Direct Nord-Est, in cadrul ADR Nord-Est, a discutat cu participantii pe tema leadership-ului in mediul de afaceri, abordarea brandurilor consacrate versus marketing clasic, importanta implicarii si Corpul European de Solidaritate - cea mai noua initiativa a Comisiei Europene in ce priveste voluntariatul in spatiul Uniunii Europene.

Modul Children ’s Business School. Eveniment III - CBS Experiential Challenge Training, 25 mai, Vatra Dornei

Cea de-a sasea editie a modulului de evenimente Scoala de afaceri pentru copii s-a incheiat cu programul de instruire outdoor, CBS Experiential Challenge Training, ce s-a desfasurat vineri, 25 mai 2018, la Vatra Dornei.


(click pentru mai multe fotografii)

Echipa Salvamont Vatra Dornei, coordonata de domnul Petru Ariciuc, le-a pregatit tinerilor ambitiosi un program de training menit sa le dezvolte spiritul de echipa, dar si atmosfera competitionala. Participantii au fost provocati sa isi depaseasca frica, sa incerce activitati noi si sa lucreze in echipa cu copii de varste diferite, pe care i-au intalnit pentru prima data la Scoala de afaceri. Competitia pe echipe a continut intreceri cu caiacul, tiroliana si paintball.



Toate stirile »